Acum citesti
Solid Bikes Blade Electro

solid_bikes_blade_elIn cazul noului model lansat pentru 2010 de la Solid Bikes, chiar numele este cel care da in vileag tehnologia utilizata pentru aceasta bicicleta : electro. La ce se refera defapt sistemul? Nu este o noutate absoluta, Freerider.ro avand ocazia s-o testeze chiar la editia din acest an a Eurobike. Angrenajul (pealierul) este sustinut electric de un mic motoras legat la ambele brate prin intermediul rulmentului de angrenaj. Iar ca sa clarficam ce inseamna asta : in momentul in care ai obosit la pedalat, apesi foarte facil un buton montat pe ghidonul bicicletei, iar pedalierul va incepe sa faca toata munca in locul tau.

Da, ai inteles bine. Daca te aflii intr-o panta iar foretele te-au parasit, un motoras cu o putere de 100 de wati preia controlul si transmisa pentru 45 de minute distribuind energia rotii spate. Bazat pe un acumulator LiION acesta beneficiaza de o greutate redusa (900 grame) si reprezinta un real sprijin in situatiile critice. Poti analiza poza atasata pentru a patrunde in inima sistemului. Modelul Solid Blade Electro este in rest o bicicleta normala pentru All Mountain, ce beneficiaza de un cadru din aluminiu 7005 T6, se bucura de o furca Rock Shox Lyrik IS 2-Step cu o cursa modulabila de 130 sau 160 mm si de un amortizor spate Marzocchi TST Air R care preia socuri pe o plaja de 190 de mm conform specificatiilor producatorului.

blade_el_2010_detailPentru probele de All Mountain greutatea este una decenta, dar nu excelenta : 16,5 kg in conditiile in care o bicicleta de downhill super-dotata poate atinge o greutate de aproximativ 18 kg. Dar sa nu uitam ca sistemul de asistare a pedalatului incarca cu bicicleta cu inca un kilogram in plus. Modelul este disponibil in trei culori distincte : albstru, verde kaki si negru. Optional poti alege un amortizor spate cu arc din titaniu. Modelul va fi disponibil incepand cu primavara 2010, iar preturile nu au fost comunicate inca.

via | solidbikes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 4 =