Acum citesti
Specialized Epic a primit o versiune EVO

Specialized Epic este un model folosit de mulți sportivi de top în întreaga lume, fiind o armă redutabilă de XC. Specialized însă s-au gândit să facă niște modificări și să scoată o versiune EVO cu o echipare mai agresivă pentru a o adapta mai bine pentru maraton, curse în etape și trail.

Noul Epic Evo e mai capabil datorită echipărilor mai moderne, adaptate pentru mai multe zile în șa, pentru trasee dificile și pentru mai mult timp petrecut pe trail. Pentru acest lucru, Specialized au lăsat neschimbată cursa de 100 mm din spate, geometria pivoților și amortizorul spate, dar au adăugat o furcă cu cursa mărită la 120 mm, anvelope de 2.3 și tijă dropper.

Specialized susțin că e în continuare o bicicletă de competiție. Cu cadre din carbon sau aluminiu identice și cu amortizorul spate Brain 2.0 cu care s-au cucerit Cupe Mondiale de XC, bicicleta va pedala la deal tot ca un model de top de XC. Furca cu cursă mărită promite o absorbție mai bună a șocurilor iar geometria ușor alungită va oferi control mai bun pe teren tehnic.

Ghidonul Evo s-a lățit cu 3 cm până la 750 mm pentru un control mai bun pe trail, dar rămâne ușor și simplu de manevrat pe singletrack rapid sau tehnic. Tija dropper de 125 mm (100 mm în mărimea S) asigură siguranța pe coborârile abrupte și nu adaugă greutate mare. Noile anvelope de 2.3 Ground Control și Fast Track oferă aderență mărită și pot rula la presiuni mai mici.

Noul Epic Evo va fi disponibil în două modele: versiunea cu cadru din carbon Epic Expert Evo va avea un preț de 5800 USD și va fi echipată cu SRAM GX Eagle în timp ce versiunea din aluminiu Epic Comp Evo va costa 3200 USD și va fi echipată cu SRAM NX Eagle. Modelul din carbon va fi disponibil la finalul lunii iulie în timp ce modelul din aluminiu va fi lansat pe piață în luna august.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − eight =