Acum citesti
SR Suntour anunță furci cu gât conic de 1.8 și un nou amortizor pe aer

Pentru MTB-iștii analogi, adică cei ce încă nu folosesc ajutor electric, noutatea mare e noul arc pe aer EQ din modelele SR Sunotur de XC, Trail și Enduro. Iar pentru cei iubitori de eMTB sau care s-au plictisit de fucile subțiri și anemice, noul 1.8 SuperTaper rezolva problema măririi diametrului headtube-ului și adăugarea unei cuvete imense sub el. Așa arată pe o bicicletă:

Cum tot mai mulți producători folosesc pentru furcile de eMTB coroane pline și supradimensionate, noul sistem permite economia de greutate fără a pierde din rezistență. Dar parcă și arată bine!

Practic cât de curând e-bikeurile ale căror furci nu arată anemic vor avea cu siguranță noul standard 1.8, restul producătorilor lucrând de asemenea să îl implementeze.

Noul sistem EQ înlocuiește arcul negativ cu unul pe aer, ceea ce face ca furca să se ușureze cu 40-60 g în funcție de model. De asemenea reglajul se ușurează deoarece acum se va face automat. La fel ca la restul sistemelor dual air, cu cât se introduce presiune mai mare în camera pozitivă, o valvă introduce aer și în cea negativă la compresia furcii. Dacă un arc simplu are o funcționare fixă, cel pe aer poate fi făcut să se comporte după cum vrea utilizatorul.

Testele au dovedit că acesta a oferit senzitivitate mai bună la obstacole mici, ceea ce se traduce în vibrații reduse în ghidon. De asemenea oferă o funcționare mai bună pe toată cursa. Dezavantajul e că se schimbă mai greu cursa, dar asta nu e o operație făcută des.

Sistemul va fi prezent pe modelele Axon (XC), Auron (Trail AM) și Durolux (Enduro, Freeride).

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

 

 

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × one =