Acum citesti
SRAM a lansat noile frâne de trail cu 4 pistoane G2 RSC/Ultimate

 

SRAM a lansat o gamă nouă de frâne hidraulice pe disc, G2, ce vor fi pentru început disponibile în două variante: RSC și Ultimate.

SRAM proiectează frânele pentru a oferi riderilor un control excelent asupra bicicletei. Manetele noilor frâne G2 sunt proiectate pentru a amplifica biodinamica mâinii prin forma manetei și amplasarea studiată atent a pivotului acesteia. Pentru acest lucru e folosită tehnologia Swinglink. Manetele includ un reglaj al distanței dintre plăcuțe și disc.

Funcționarea fără ezitări a frânelor în orice condiții de trail este asigurată de managementul excelent al disipării căldurii, folosirea de materiale performante și de etrierii ce oferă diferite nivele de putere a frânării.

Frânele sunt mai ușor de instalat datorită compatibilității MatchMaker X, a tehnologiei Bleeding Edge, a posibilității de rotire a prinderii furtunului în etrier și a manetelor ce sunt simetrice pentru ambele mâini, putând fi folosite fără modificări și în varianta inversată moto.

Pentru a face întreținerea mai ușoară, frânele folosesc lichid de tip DOT, se aerisesc cu ajutorul unui kit Pro facil de utilizat ce beneficiază de tehnologia Bleeding Edge iar piesele de schimb sunt ușor de găsit.

Modelul de top Code a stabilit recorduri în ceea ce privește puterea de frânare și a ajuns pe podiumuri la concursuri de top. Noile G2 aduce aceiași putere de frânare la trail, motiv pentru care sunt numite și mini-Code.

SRAM a studiat toate frânele de pe piață pentru a se asigura că noul model G2 este mai performant. Acesta permite mișcarea constantă a plăcuțelor pe parcursul întregii durate de viață a etrierului. Sunt disponibile mai multe tipuri de plăcuțe, in funcție de modul de utilizare. Cele metalice sunt pentru condiții de uzură accentuată iar cele organice sunt disponibile în varianta clasică pentru zgomot redus și într-o nouă variantă Power pentru un raport de performanțe echilibrat.

G2 Ultimate este noul model ultra-ușor cu 4 pistoane ce folosește toate materialele și este dotat cu toate tehnologiile la care cineva se poate aștepta de la un model denumit Ultimate. Inginerii au proiectat acest model pentru a obține tot ce își doresc și ei pe trail: putere, modulație, manevrabilitate fină a manetei, reglaje complete. Riderii care le-au testat le-au numit mini-Code datorită performanței lor aproape identice cu cele ale modelului Code. Etrierul este mai rigid, noul compus al plăcuței oferă frecare mai bună, rulmentul din pivotul manetei oferă o funcționare ireproșabilă a acesteia, cu o reducere considerabilă a efortului. În acest moment G2 Ultimate e cea mai ușoară frână cu 4 pistoane de la SRAM.

G2 RSC este calul de bătaie a lumii frânelor de MTB – de încredere, polivalentă, gata de orice, oferind putere suficientă când este nevoie și toate funcțiile necesare. Noile G2 RSC sunt bazate pe design-ul SRAM Code, așa că acesteaduc puterea Code într-un pachet mai mic. De asemenea, se regăsește senzația manetelor Guide și reglajul distanței între plăcuțe și disc ce permite ca frâna să fie ajustată pentru orice preferință. G2 RSC oferă control maxim folosind manetă din aluminiu cu pivot cu bucșă și cu piese din inox.

Greutatea modelului G2 Ultimate este de 242 g cu 85 cm de furtun și cu lichid, prețul fiind de 295 Euro. Modelul G2 RSC are o greutate de 255 g și un preț de 190 Euro. Prețul plăcuțelor originale este între 29-30 Euro pentru un set.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 20 =