Acum citesti
SRAM reduce prețul la tehnologia 1×12 cu SX Eagle

Dacă nici componentele destul de ieftine SRAM NX Eagle nu v-au convins să încercați noua tehnologie 1×12 pentru MTB a americanilor, se pare că aceștia au pregătit o transmisie chiar mai ieftină denumită SX, care încă nu a fost anunțată oficial. Este remarcabil, deoarece NX era deja într-o gamă de preț foarte joasă iar singura companie concurentă oferă tehnologia 1×12 doar la grupul de top, respectiv Shimano XTR!

Tot ce se știe până acum despre noul grup SRAM SX Eagle se limitează la ceea ce au publicat magazinele online, dar e suficient pentru a afla destule informații. Grupul pare să fie asemănător cu cel mai ieftin de până acum, NX Eagle, cu angrenaj, manetă și schimbător ieftine și va fi probabil folosit foarte mult ca echipare originală pe bicicletele din gama joasă de preț. SX Eagle pare că nu a primit o casetă de pinioane și un lanț proprii, folosindu-le pe cele ieftine deja din gama NX Eagle.

Angrenajul SX din aluminiu pare a fi construit cu forme ceva mai simple dar păstrând aceiași foaie direct mount pentru roți Boost, din oțel presat, folosită și pe NX și de asemenea și tehnologia DUB pentru rulmenți. Se pare că există mai multe lungimi de brațe însă toate doar cu foaie de 32t.

Schimbătorul spate SX Eagle arată similar cu restul modelelor SRAM X-Horizon 1x, dar folosește o intrare a cablului simplificată față de cea cu rolă de la NX. Schimbătorul primește totuși mecanism cu ambreiaj, rotiță inferioară cu dinți narrow-wide X-Sync și un buton de blocare a poziției pentru a putea scoate ușor caseta de 50t.

Maneta din plastic are o formă simplificată și o prindere simplă pe ghidon, incompatibilă cu sistemul Matchmaker. Are însă aceiași tragere cu restul manetelor X-Actuation de pe sistemele Eagle și poate urca lanțul pe 5 pinioane la o apăsare.

Caseta folosită este tot PG-1230 11-50T din grupul NX eagle ce funcționează pe roți cu freewheel clasic Shimano HG, oferind o mare parte din gama de rapoarte a unei casete Eagle premium. Lanțul provine de asemena din grupul NX și folosește cheița Powerlock Eagle cu formă distinctă.

 

Magazinele online au anunțat 6 săptămâni până când piesele vor fi disponibile. Prețul unui grup întreg SRAM SX Eagle e estimat la 370 Euro, cu 50 Euro mai ieftin decât grupul complet NX Eagle. Cu siguranță noile componente se vor regăsi pe multe MTB-uri ieftine și vor face pe mulți nehotărâți să treacă la sistemul 1×12.

Mai multe informații vor fi disponibile în curând pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (2)
  • Chiar și așa, prețul rămâne mare. Înseamnă cam 40% din prețul unui mtb decent.
    200 euro ar fi cat de cat mai acceptabil pentru piața românească.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − three =