Acum citesti
Ștefan Chivu despre ultima etapă din calendarul Riders Club: Haiduci și Domnițe 2017

Luna noiembrie a venit și la fel și sfarșitul de sezon pentru majoritatea cicliștilor. La fel și pentru calendarul Riders Club ce avea să se încheie cu o cursă minunată în pădurile din zona Moara Vlăsiei. Cunoscutul concurs „Haiduci și Domnițe” ajuns deja la a cincea ediție, a pus capăt curselor MTB organizate de MPG pentru anul 2017.

Dacă prima cursă din calendar și anume „La Broaște” s-a desfașurat in condiții de noroi numai bun pentru tratamentele faciale, la fel și ultima cursă a avut acest factor inclus. Cu câteva zile înainte de startul cursei, ploaia a schimbat puțin calculele organizatorilor, dar aceștia au fost pregatiți.

Organizatorii au decis că în urma ploilor abundente să aleagă varianta de rezervă a celor două trasee de concurs, Scurt- 17 kilometri; destinat curselor pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani dar și pentru cursa de Agrement, respectiv Standard- 28 kilometri, destinat riderilor înscriși la cele 4 nivele competitive. Această decizie a fost luată din dorința de a oferi o experință cât mai plăcută și cursivă.

Din păcate cursa elitelor de pe traseul Epic nu a mai fost organizată, deoarece numarul mic de participanți înscriși la această categorie nu a permis formarea unui clasament. În concluzie la această cursă principalii protagoniști au fost amatorii înscriși pe traseul Standard.

Am ajuns la start pe o ceață foarte deasă și mi-am spus ca o să fie o cursă așa cum îmi place mie, un mare fan al noroiului. Concurenții au început să apară și să îsi ridice kit-urile de participare.

La ora 10:00 juniorii s-au aliniat la start, gata pentru o cursa destul de dură pentru unii dintre aceștia. Și pentru ei, probabil, urma să fie ultima cursă așa că toți erau gata să dea tot ce e mai bun, pentru înca o medalie pusă langă celalalte. După 50 de minute primul ajuns la linia de finish a fost Victor Alexandru Aron, urmat de Răzvan Gindac și Denis Spulber. O scurtă mențiune, primii patru clasați în cursa juniorilor au terminat în 50 de minute, deznodământul sosindla câteva zeci de secunde. Viitorul sună bine pentru ciclismul românesc.

Imediat după cursa celor mici, a urmat cursa principala. Fiecare concurent s-a așezat la start în funcție de nivel, așteptând startul pentru fiecare nivel în parte.

Traseul de 28 de kilometri a fost alcătuit din două bucle, una de 16 kilometri, respectiv 12. Pentru mine cursa a fost destul de specială deoarece am avut șansa să fiu între primii concurenți încă de la începutul cursei. A fost o batalie frumoasă, unde am întâlnit fiecare mici dificultăți, cum ar fi pene de cauciuc, căzături în noroi, dar și oboseala acumulată.

Cursa a fost câștigată fara probleme de către Filip Grigorescu, urmat de către Sârbu Mărgărit și Florin Dobre, și de primul pierzător dintre toți ceilalți, subsemnatul.

În final vreau să felicit echipa Riders Club pentru toate concursurile organizate în acest an și să ne vedem cu bine anul viitor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − one =