Acum citesti
SunRace a anunțat deraioare, manete și pinioane 1×12 cu design specific

Chiar dacă de-abia în noiembrie anul trecut SunRace au prezentat deraioare și pinioane ce pot să înlocuiască modelele SRAM pe 12 pinioane, se pare că a fost doar începutul, deoarece SunRace a pregătit deja deraioare noi cu geometrie modificată adaptată perfect la 1x și o casetă de pinioane ce funcționează pe freewheel-ul clasic HG de la Shimano!

Motivul pentru care SunRace înlocuiește deja deraioarele de 12 viteze introduse în toamnă e pentru că vechile modele MZ și MX foloseau design-ul în formă de paralelogram folosit de SunRace și la restul modelelor din gamă, însă acesta funcționează mai bine pe casete mai înguste decât noile modele 1x. Acestea erau practic doar deraioare vechi SunRace de 10 și 11 pinioane cu un braț mai lung pentru a reuși să funcționeze cu pinioane mai mari. Geometria aceea veche (pe care de fapt SunRace a inventat-o în 1960) nu reușete însă să mențină distanța constantă între rotița de sus a schimbătorului și pinioane pe noile casete 1x. Astfel, a fost creat o serie nouă de deraioare cu structură de paralelogram orizontal asemănătoare cu noile X-Horizon de la SRAM și XTR M9100 de la Shimano, reușind astfel o funcționare mai precisă.

Noile deraioare SunRace pentru 1×12 sunt deci proiectate pentru a fi un înlocuitor la preț redus pentru modelele de la Shimano și SRAM. Acestea vor fi disponibile în 4 versiuni, câte două compatibile cu pinioanele și manetele SRAM și Shimano, unul fiind cu corpul din aluminiu (MX) și unul din carbon (MZ).

SunRace nu a anunțat încă prețul, însă MX ar trebui să fie ceva mai ieftin decât un deraior SLX iar MZ un pic sub XT. Modelele compatibile Shimano MX și MZ vor fi disponibile înainte de orice anunț oficial despre SLX sau XT 1×12, respectiv în Octombrie 2019. Și cele SRAM vor urma ceva mai târziu, dar tot în cursul acestui an.

După casetele 10-50 și 10-52 cu 12 pinioane introduse de SunRace în toamnă pentru a înlocui casetele SRAM pe butuci XD, aceștia vor oferi acum și o versiune compatibilă Shimano. Aceasta va avea 11-51 pinioane și se va monta pe butucii clasici HG cu inel simplu de prindere.

Caseta 11-51 va avea pinioane din oțel pe o pereche de brațe din aluminiu, montate astfel încât să permită așezarea pinionului mare peste spițele roții spate. Chiar dacă gama de rapoarte e ceva mai limitată, compatibilitatea cu orice roată din lume e un plus. Noua casetă va fi disponibilă din luna mai la un preț de aproximativ 100$. Nu a fost anunțată încă o versiune ușoară pentru acest model, cum există în cazul celei pentru sistemul Eagle.

Componentele SunRace vor fi foarte probabil folosite ca înlocuitori când se vor distruge sau uza componentele 1×12 de pe bicicletele existente. SunRace oferă însă și manete, ceea ce înseamnă că acum se va putea configura o transmisie completă 1x de MTB la un preț mult mai mic decât alternativele premium de pe piață!

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − 9 =