Acum citesti
THM a prezentat noua pipă Tibia și noile frâne Fibula

THM, marcă cunoscută de toți cei ce se încadrează în categoria ”weight weenies”, producători ai celebrului angrenaj Clavicula destul de popular și pe la noi în cercuri mai elitiste, au definitivat noua lor pipă Tibia cu o greutate de doar 78 g la lungimea de 100 mm, fiind disponibilă din iulie. Vor exista modele de 80, 110 și 120 mm din septembrie. Ce e foarte interesant e modul în care a fost construită.

Prețul un pic amețitor de 650 USD se justifică prin tehnologie mai complexă decât niște simple fibre din carbon.

Șuruburile din față sunt înșurubate practic într-un pivot metalic ce le permite să se miște în loc de a se îndoi, ceea ce a permis folosirea unor șuruburi mai subțiri. Astfel, inserțiile din aluminiu cu filet care erau partea cea mai sensibilă a pipelor idn carbon au dispărut.

Pereții sunt construiți în jurul unui miez din spumă structurală care adaugă rigiditate fără să adauge greutatea unor straturi suplimentare de carbon. Această tehnologie îi dă pipiei Tibia cel mai bun raport rigiditate/greutate din lume. Capacul frontal este dintr-un alt tip de material care nu este dezvăluit de producători.

Ultimul model de frâne din carbon Fibula au scăzut în greutate în această nouă versiune, arcul din spate ce era din oțel fiind acum înlocuit cu unul din carbon.

De asemenea forma frânelor a fost modificată pentru a accepta anvelope de 28 mm și pentru a putea demonta roțile fără a le dezumfla. Cama roșie permite reglajul pentru anvelope între 19 și 30 mm fără a schimba lungimea cablului. Greutatea unui set de frâne este de doar 120 g iar prețul e de asemenea impresionant, respectiv 1000 USD.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + twelve =