Acum citesti
Toyota FT-AC – concept de mașină dedicată pentru MTB-iști
Toyota a prezentat la Târgul Auto Los Angeles 2017 conceptul FT-AC – Future Toyota Adventure Concept – ce include elemente ce fac orice iubitor de MTB și de aventură să tresară. Similar ca dimensiuni cu RAV4, FT-AC are o gardă la sol mărită, roți de 20 de inch și transmisie integrală Force Vectoring foarte avansată.
Fiind un concept, e plin de accesorii, dar pe noi ne atrage cel mai mult portbagajul de bicicletă integrat.
Din păcate e pentru o singură bicicletă, dar de multe ori atât transportăm. Platforma se rabatează de sub bara dinspate și prinde cadrul cu un braț ce se atașează pe downtube.

 

Luminile de ceață cu LED din față se pot demonta și folosi noaptea inclusiv pe bicicletă, montate pe ghidon.

Camerele video montate pe oglinzi, ce funcționează și în infraroșu, pot fi de asemenea demontate și folosite pe bicicletă. Odată montate înapoi pe mașină, ele se sincronizează automat cu WiFi-ul acesteia și încarcă filmările în cloud de unde pot fi preluate, editate și distribuite. Există de asemenea și navigație GPS avansată pentru a te orienta în sălbăticie.

Mașina are cârlige de remorcare în toate colțurile.

Platforma de transport integrată pe acoperiș are lumini integrate în față și în spate care pot fi folosite pentru a lumina locul de campare sau chiar drumul. Luminile din față funcționează și ca flash pentru camerele de pe oglinzi.

 

 

 

Caroseria e ranforsată în zonele de contact. În interior este loc suficient pentru 4-5 persoane cu bagaje.

 

Rămâne ca viitorul să ne confirme cât dintre aceste idei vor ajunge în faza de producție finală vreodată.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentariu (1)
  • Tipic „american”: SUV cu 4-5 locuri, destinat (facut special adica!) biciclistilor dar cu loc pentru 1 bicicleta! Presupun ca cei 4-5 se dau cu randul……

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + seventeen =