Acum citesti
Traseul Călătoriei între Cer și Pământ a fost stabilit

De curând organizatorii concursului de mountain bike de la Târgu Ocna, AS Transalpin Bike, SALROM şi Primăria Târgu Ocna, au definitivat traseul competiţiei Călătorie între Cer și Pământ, un veritabil sequel al cursei din Salina Slănic din februarie. De acestă dată, participanții se vor întrece pe un parcurs cu o lungime de aproximativ 15 km şi va trece inclusiv prin Salina din Târgu Ocna, Mina Trotuş.

calatorie_intre_cer_si_pamant

Traseul pleacă din centrul localităţii, din Piaţa Primăriei, şi continuă pe străzile oraşului unde traficul va fi oprit special pentru eveniment. Se ajunge în incinta Salinei Târgu Ocna unde se intră în curtea fabricii şi se traversează o serie de depozite. Acest lucru este încă o premieră, să poţi pedala în regim de concurs, de altfel în orice regim, prin peisajul industrial, dar curat, pus la dispoziţie de gazda Salrom – Societatea Naţională a Sării. După ce se iese din depozite se intră în Mină. Singura dată când s-a mai pedalat la acest mod într-o mină de sare a fost în februarie la Salina Slănic Prahova unde a avut loc primul eveniment de acest tip – Călătorie spre Centrul Pământului 2013.

Mina turistică se află la 240m adâncime aşa că până acolo ai de pedalat 3,1 km la vale pe tunelul de acces auto. Bucla din salină are în jur de 600m lungime şi se desfăşoară pe suprafaţă fermă din sare. Apoi, vrei nu vrei, trebuie să o iei la deal şi să urci înapoi cei 3,1 km pe tunel. În mod normal tunelul nu este luminat decât sporadic însă pentru concurs gazdele au decis că este un moment propice să profite de ocazie şi să lumineze tunelul pe întreaga sa lungime.

Ieşiţi înapoi afară la lumină vei ajunge în curând pe forestiere şi în pădure. Încă te afli în urcare şi vei continua aşa până când drumul forestier se transformă în drum de iarbă şi apoi potecă, până în cel mai înalt punct al traseului la 533m altitudine. Ajuns înapoi în piaţă vei fi parcurs cei 15 km şi vei avea ocazia să te revitalizezi cu energizantele şi mâncarea pusă la dispoziţie de organizatori. Însă concursul nu s-a încheiat! Cursa durează 120 de minute aşa că în acest răstimp vei pedala cei 15 km de câte ori vei putea. Câştigătorul va fi cel care a făcut cât mai multe ture în timpul alocat. Detaliile complete despre competiție pot fi găsite pe site-ul oficial.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + 20 =