Acum citesti
Trickstuff Maxima sunt anunțate ca fiind cele mai puternice frâne de MTB din lume

Trickstuff Maxima dorește să devi ă cea mai puternică frână de MTB din lume. Pornind de la deja puternicul mode cu 4 pistoane Direttissima, Trickstuff au mărit puterea de frânare cu 25% cu pistoane mai mari, disipare mai bună a căldurii și manete mai ușoare și cu cuplu mai bun. Maximas se lansează printr-o campanie de finanțare pe Kickstarter și ar putea să fie disponibile din primăvara 2019.

Trickstuff sunt deja cunoscuți pentru frânele lor Direttissima din aluminiu, cu o putere de frânare foarte bună, dar doresc să dezvolte modelul și mai performant Maxima. Acestea au fost proiectate inițial ca o ediție specială a modelului Direttissima, având manetele și cilnidrul mărite, dar apoi a fost reproiectat complet etrierul.

Scopul a fost să fie dezvotată o frână gata de competiție, incredibil de puternică, cu o modulație foarte bună și o greutate rezonabilă. Maxima este acum cu 25% mai puternică decât Direttissima, urmând să fie probabil cele mai puternice frâne ce pot fi montate pe un MTB. Cicliștii profesioniști Trickstuff au lăudat mult noul model ce necesită se pare mult mai puțină presiune pe manetă, ceea ce înseamnă o frânare mai eficientă și o oboseală mai mică a mâinilor pe traseele tehnice și abrupte.

Noile Maxima sunt fabricate complet CNC din aluminiu 7075 și au manete din aluminiu mai lungi cu un raport mecanic mai progresiv pentru o acționare mai fină, având în continuare pivoții dotați cu 4 rulmenți cu bile.

Ajustatrea poziției manetelor se face fără scule iar prinderea pe ghidon este tot din aluminiu prelucrat mecanic și e compatibilă atât cu Matchmaker cât și cu I-Spec.

Corpul etrierului cu patru pistoane e acum mai mare pentru a face loc pistoanelor cu diamentrul de 16 și 17 mm. Etrierul mare e mai rigid ca înainte și poate elimina căldura mai eficient pentru o performanță superioară. Maximas folosesc furtune întărite cu fire din oțel Goodridge ce promit performanțe identice în față și în spate, fără pierderi de putere pe furtun.

Folosind aceleași discuri și plăcuțe, Trickstuff spun că noile Maximas sunt cu 23% mai puternice decât Avid Code, cu 27% mai puternice ca MT7, cu 35% mai puternice decât Saint și cu 46% mai puternice decât Hope V4. Chiar dacă sunt anunțate ca fiind cele mai puternice frâne din lume, Maxima au o greutate rezonabilă de doar 290 g pe frână cu un furtun de 800 mm inclus, dar fără disc și șuruburi.

Noile frâne Maxima au trecut deja de faza de proiectare și dezvoltare, prototipurile pre-producție fiind deja testate încă de la începutul verii 2018. Riderii au folosit manete marcate tot cu denumirea Diretissima și etrieri fără nicio inscripție.

În această toamnă Trickstuff au terminat proiectarea liniei de producție și sunt gata să înceapă să le fabrice în serie. Campania Kickstarter dorește să popularizeze ”Cea mai puternică frână hidraulică din lume” și să acopere costurile echipamentelor de pe linia de producție.

Chiar dacă sunt în faza de pre-producție, un set de frâne Trickstuff Maxima ultra premium fabricate în Germania nu e ieftin. O pereche de frâne Maxima costă 990 Euro fără discuri, dar au incluse un tricou și un set de stickere. Există multe opțiuni de cumpărare, ce merg de la sesiuni incluse în bikepark cu echipa Trickstuff până la pachete cu suficiente frâne pentru a echipa o flotă întreagă de biciclete de DH. Campania e planificată să se termine în 3 ianuarie și a atins deja jumătate din suma preconizată, livrarea primului set de frâne Maxima fiind planificată pentru aprilie 2019.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului sau de pe pagina campaniei.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + 14 =