Acum citesti
Ultimul Marș al Bicicliștilor Clujeni din această vară

Mâine, 30 august, este programată o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni, eveniment la care sunt așteptați toți posesorii de bicicletă din Cluj-Napoca. Întâlnirea va avea loc în Piața Unirii la ora 17:45 pentru ca la ora 18, grupul să pornească pe traseul stabilit.

Traseul marșului este următorul:  Piața Unirii – bd.Eroilor – Calea Dorobanților – str.Teodor Mihali – bd. 21 Decembrie 1989 – str.Cuza Vodă – str. I.P.Voitesti – p-ta M. Viteazu – str.R.Ferdinand – str. Memorandumului – Calea Mănăștur – str.G.Cosbuc – str.C. Iuliu Hossu – str. Sindicatelor – str. Petru Maior – p-ta L. Blaga – str. Napoca – p-ța Unirii.

Acțiunea are rolul principal de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraș, componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală. Totodată, marșul este și o exprimare a nemulțumirii față de persistența refuzului Primăriei clujene de a face public proiectul de bike-sharing și de noi amenajări pentru biciclete anunțate ca le-a contractat. De asemenea, și de gestul recent al edililor clujeni de a retrasa pe trotuare așa-zisa pistă de biciclete de pe Calea Dorobanților va fi adus în atenție, pentru că este inacceptabil să fie luat din puținul care a mai rămas pietonilor în loc să fie luat din spațiul alocat mașinilor. Infrastructura pentru biciclete are rolul și de a încuraja oamenii să treacă de la automobil la bicicletă, nu să împingă bicicliștii pe trotuar și să facă mai mult loc autovehiculelor.

Dincolo de acest scop militant, este desigur și o ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, tot mai numeroși în ultimul timp, în ciuda lipsei de facilități adecvate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − four =