Acum citesti
Un nou hardtail din carbon de la Merida

Zilele trecute a fost surprins în cadrul Cyprus Sunshine Cup un nou hardtail pentru Cross Country de la Merida, aflat momentan în stadiul de prototip. Pe această bicicletă au pedalat Jose Hermida și Gunn-Rita Dahle Flesja. Totodată, pe aceeași bicicletă, a putut fi remarcată și noua versiune a furcii SID, de la Rock Shox.

merida-noua-1 În fiecare an, la începutul sezonului, pot fi observate în curse prototipurile pe care participă membri echipelor mari, ei fiind primii care le testează în condiții extreme și al căror feedback este luat în considerare la dezvoltarea ulterioară a bicicletelor. Deși nu există momentan informații suplimentare legate de acest model, se pot observa seat stay-urile foarte înguste (aplatizate), care se întrepătrund cu seat tube-ul, formând un triunghi mai rigid. În zona Bottom Bracket-ului cadrul are o formă voluminoasă, cel mai probabil tot pentru a spori rigiditatea.

merida-noua-2În mod surprinzător însă, bicicletele nu mai sunt dotate cu furca Rock Shox RS-1, iar Merida apelează din nou la SID, dar de data aceasta, într-o versiune nouă despre care nu s-au făcut alte precizări. Zvonurile spun că RS-1 nu este o furcă atât de bine agreată în curse, deoarece schimbul de roată se face greoi în cazul unei pene de cauciuc și în plus, este mai grea decât o furcă convențională.

merida-noua-3Mai multe detalii vom publica pe măsură ce vor fi disponibile.

via MTB News

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + 4 =