Acum citesti
Valentin Roşoagă câstigă Topoloveni Summer Tour!

Cu siguranţă cei de la MPG împreună cu Răzvan Jugănaru au dorit să ne ofere o cursă epică şi imposibil de uitat, de aceea astăzi am luat parte la “Topoloveni Summer Tour” ca să verificăm informația.

Plutonul fruntaș, gata de o cursă serioasă.

Este o cursă inedită din calendarul Riders Club datorită reliefului foarte variat. Chiar dacă este o zona de deal, Răzvan Jugănaru a reuşit să scoată tot ce este mai bun din zona Topoloveni. De ce spun asta? Pentru că azi ne-am dat pe single trail-uri tehnice, drumuri late de viteză foarte mare acoperite cu piatră în aşa fel încât să te facă să strângi bine bicicleta între picioare, porţiuni vălurite prin iarbă ce au pus la încercare coloana şi mâinile cicliştilor, atât pe cei de la traseul standard cât şi pe cei de la traseul scurt, în principal copii.

Dimineaţă am ajuns destul de devreme deoarece am vrut să văd ce se întâmplă înainte ca participanţii să fie la start. La ora 7:30 piaţa centrală a oraşului Topoloveni era plină ochi de voluntari, oameni de la MPG, dar şi câţiva locatari interesaţi de “mişcările de forţe” din oraşul lor și ţin să menţionez că aceşti “câţiva” locatari s-au transformat la ora startului într-un număr mare, pentru că ziua de 17 iunie, se pare ca a fost sărbătoare pentru ei, cicliştii fiind încurajaţi atât la zona de start/ finish cât şi pe traseu.

Subsemnatul. Fericit că într-un final am obținut un loc pe podium. Pe prima poziție a acestuia de fapt.

Aşadar, la ora 11:00 primarul oraşului Topoloveni a dat startul concurenţilor, în primă fază concurenţilor de la traseul de 40 de kilometrii, urmaţi de cei de la traseul de 20 de kilometri. În prima linie au fost prezenţi în jur de 15 elite, în frunte cu Valentin Roşoagă, prezent la cursa lui de casă, deoarece Vali este din Piteşti şi cu siguranţă acesta a venit cu gândul să câştige.

După 40 de kilometri în jurul oraşului, membrul echipei NoMad Merida îşi adjudecă victoria după o oră şi 27 de minute, fiind urmat de Attila Madaras de la Dinamo Bikexpert şi Romulus Vestemean. La final am reuşit să le fur 5 minute din timpul celor trei pentru câteva întrebări despre traseu și despre organizare. Am primit acelaşi răspuns: “ un traseu superb, organizare ca la carte, cu siguranţă voi mai veni!”. Pe langă cei trei am pus aceleaşi întrebări mai multor participanţi, de la cei mici până la cei mari, fiecare dintre aceştia au răspuns cu zâmbetul pe buze repetând cuvintele primilor 3 clasaţi.

Din punctul meu de vedere, cursa de la Topoloveni a fost un adevărat succes. Am zâmbit de la start până la finish chiar dacă nu a fost cea mai bună zi a mea. Peisajul şi traseul au fost incredibil de frumoase, această combinaţie a reuşit să mă impresioneze, pentru mine fiind prima dată când sunt prezent la acest concurs.

Ștefan Chivu
Topoloveni, Județul Argeș

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + nineteen =