Acum citesti
Varia Vision, head-up display de la Garmin

Ideea de head-up display pentru ciclişti nu e chiar nouă, pe piaţă existând deja modele cum ar fi cel de la Recon Jet sau Kopin Solos, dar acestea vin sub formă de ochelari compleţi. Garmin vine cu o abordare nouă, Varia Vision putând fi montaţi pe orice parte a oricăror ochelari. În plus, pot fi afişate foarte multe tipuri de informaţii, cum ar fi indicatorii de performanţă, informaţii de navigaţie, date despre performanţa pe traseu dar şi alerte de la sistemul de radar Varia.

garmin-varia-vision-headsup-display-for-cyclists-2-600x308Varia Vision include multe facilităţi utile. Sistemul se montează pe aproape orice ochelari de ciclism cu ajutorul a patru dimensiuni diferite de prinderi incluse în pachet. Poziţia dispozitivului şi a lentilei este ajustabilă pentru a o poziţiona optim. Dispozitivul este în mod evident rezistent la intemperii. O zonă de touch-pad de pe lateral permite comutarea între ecranele principale şi aceasta ar trebui să funcţioneze pe orice vreme, cu sau fără mănuşi. Bateria internă asigură 8 ore de autonomie, camera având un accelerometru care o face să se pornească doar când este folosită.

garmin-varia-vision-headsup-display-for-road-cyclists-600x419Datele afişate includ informaţiile uzuale despre performanţă: viteză, putere, durată, pantă, etc… care sunt citite prin ANT+ de la computerele Garmin EDGE compativile. De asmenea, se sincronizează şi cu telefonul prin Bluetooth LE pentru alerte de apel sau mesaje.

garmin-varia-vision-headsup-display-for-bicycle-commuters-600x134Pentru cicliştii din oraşe, datele pot fi afişate în mod simplificat, pot fi afişate alerte de la radarul Varia şi informaţii de navigaţie cu săgeţi şi nume de străzi, dar şi cu alerte prin vibraţie.

Un senzor de lumină ambientală ajustează permanent luminozitatea ecranului. Greutatea este de 27.8 g. Pentru început, sistemul este compatibil cu computerele EDGE 1000 şi EDGE 520, precum şi cu radarul Varia. Preţul este de 399.99 USD iar vânzările încep din martie 2016.

Sursa: bikerumor.com, imagini Garmin

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 1 =