Acum citesti
VeliSo dorește să fie cea mai sigură bicicletă, plină de sisteme electronice
VeliSo Mirage este o bicicletă smart ce are obiective ambițioase: să transforme o simplă bicicletă într-un sistem sofisticat de securitate folosind inteligența artificială cu care bicicleta să învețe cum să protejeze ciclistul de coliziuni, derapaje și alte pericole comune. Conceptul din imagine arată cum ar putea să fie bicicleta dacă se atinge pragul generos de cofinanțare de 500.000 $, fiind prezente toate elementele electronice necesare.

Chiar dacă multe dintre ele par foarte departe de realitate și uneori chiar că nu ar fi necesare, ele pot fi interesante dacă vor fi implementate cu componente suficient de mici și de ușoare. Imaginați-vă un senzor de proximitate de 360 de grade care să arate cu precizie mai bună decât Garmin Varia Radar tot ce e în jur. Pentru cicliștii profesioniști informații despre cine stă în spate la trenă și pe ce parte ar putea să atace ar face diferența între câștigător și primul învins. Pentru cicliștii urbani, sistemul ABS ar fi extrem de util și ar putea să ajungă destul de mic ca dimensiuni. Utilizatorii de fat bike și gravel bike ar beneficia din plin de un sistem de automat de ajustare a presiunii din roți care să le ofere mereu tracțiunea ideală în funcție de informația de la senzorii de detectare a terenului.
Pe lângă conceptul bicicletei complete integrată cu panouri de caroserie, se intenționează ca toate sistemele să fie disponibile și separat pentru a fi montate pe o bicicletă deja existentă.

 

Dacă se obține finanțarea, rezultatul final va fi mult mai elegant decât cel din filmul de prezentare. Există șanse ca bicicleta finală să vină cu asistență electrică, ceea ce ar ușura transportul greutății suplimentare.

Firma dorește să se folosească cât mai mult de tehnologia existentă, în special de cea din industria auto. Cele mai ieftine sisteme ar fi monitorizarea presiunii din roți la 275 $ și sistemul de frâne pe disc electronice la 475 $. Tot pachetul de senzori incluzând cel de proximitate pe 360 de grade costă 1175 $ iar bicicleta complet echipată are prețul de lansare de 6675 USD.  Prețul final de pe piață ar fi de 8775 $ dacă se adună suma necesară, cu primele exemplare programate să fie livrate în octombrie 2018.

Pentru mai multe informații vizitați pagina campaniei Indiegogo sau cea a producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × one =