Acum citesti
Victorie notabilă: Matei Moisil pe prima treaptă a podiumului la Rookies Cup

Matei Moisil este un tip simpatic, cunoscut pe scena locală pentru rezultatele sale din Cupa Națională de Downhill, însă în acest weekend a reușit să producă o surpriză de proporții la Specialized Rookies Cup ce a avut loc în Germania la Steinach. Mai precis, a ocupat prima poziție a podiumului la categoria Youth U17 și locul 7 general, rezultat care a pus România în fruntea clasamentului dominat într-o proporție covârșitoare de germani.

Matei Moisil în plină acțiune la Specialized Rookies Cup, etapa a 2a a sezonului.

Matei Moisil (echipa Playbike) promitea deja cu o zi înainte, în calificări reușind să se claseze pe locul 4, în spatele lui Timo Hahn, Chris Rexhauser și Ole Krebs. În finală însă a reușit să câștige mai bine de 7 secunde, devansându-și adversarii principali dar și pe restul de 38 de concurenți cu care s-a luptat în categorie. O victorie clară, aș spune.

Matei, pe podium, alături Ole Krebs și Timo Hahn.

Traseul cu o lungime de 1.750 de metri și o diferență de nivel negativă de 250m a fost unul mai tehnic, rădăcinile și jump-urile fiind nelipsite de pe traseu.

Nu a fost un traseu de Cupă Mondială însă a fost unul care poate concura lejer cu cele de pe la noi.

Aici s-au luptat în weekend 200 de concurenți, din mai multe categorii, existând una dedicată chiar și celor sub 13 ani! La această categorie, Henri Kiefer, născut în 2005, a reușit să încheie proba în 2 minute și 25 de secunde în condițiile în care cel mai bun timp al zilei a fost realizat de Jonas Mucha, în vârstă de 20 de ani, cu 2 minute și 15 secunde, cu mențiunea că acesta a participat la categoria Open.

Henri Kiefer câștigă categoria de vârstă la doar 12 ani.
Jonas Mucha (20) a fost cel mai rapid om al zilei.

Dorim cu această ocazie să-l felicităm pe Matei pentru victoria obținută și nu în ultimul rând pentru faptul că a pus România pe hartă într-o competiție internațională de MTB! Îl așteptăm și pe viitor cu rezultate la fel de importante.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 7 =