Acum citesti
X–cup Sibiu 2009

x-cup_sibiu_2009
Asociaţia Club Sportiv Roman de BMX organizează în perioada 11 – 13 septembrie, cea de-a treia etapa din acest an a competiţiei X – Cup Sibiu, primul campionat regional de sporturi alternative. De această dată, organizatorii au pregătit concurenţilor ceva cu totul special, combinând cele mai spectaculoase probe din etapele precedente într-o etapă-eveniment.

Pe parcursul celor două zile de concurs, participanţii se vor întrece într-un concurs de „dirtjumping”, „Bmx cross” şi „dual slalom” adresat strict disciplinelor BMX şi MTB. Din etapa de săptămâna viitoare nu va lipsi proba de Best Trick, cea mai apreciată de spectatori. Cei mai buni trei participanţi din fiecare categorie, cel mai bun trick şi cei mai tineri participanţi înscrişi la clasa DINO vor fi premiaţi de sponsorul principal al evenimentului, Hervis Sports.

Competiţia va începe vineri, 11 septembrie, la ora 16.00, cu un concurs de dirtjumping cu BMX şi MTB pe un traseu artificial amenajat în parcarea Shopping City Sibiu. Rampele de lansare din lemn şi zonele de aterizare construite de organizatori vor face cu siguranţă deliciul publicului şi le vor da serioase bătăi de cap concurentilor ce se vor lupta pentru a impresiona membrii juriului. Aceştia vor contabiliza prestaţiile participanţilor pe toate obstacolele amenajate în zona de concurs şi vor ţine cont de tehnică, de complexitatea trick-urilor alese şi de fluenţa cu care parcurg traseul.

Dacă prima zi de concurs testează tehnica concurenţilor,  sâmbătă, 12 septembrie, concurenţii vor trece prin două probe de foc care le vor testa nivelul de pregătire fizică. X – cup Sibiu revine în dirtpark-ul din Pădurea Dumbrava, ”Dumbrava Trails”, acolo unde a apărut ideea acestei competiţii, unde începând cu ora 12.00, concurenţii specializaţi pe BMX şi MTB se vor duela pentru a parcurge noul traseu de Bmx Cross  în cel mai scurt timp posibil. Concurenţii vor fi cronometraţi individual la parcurgerea traseului, în sesiunea de „Time Trials” sau calificări, pentru a putea fi stabilite perechile de start. Sistemul de stabilire a castigatorului va fi unul eliminatoriu,  cel mai bun timp din calificări va face echipa cu cel mai slab timp, primul care va trece linia de sosire merge mai departe spre finală.

La X-cup Sibiu nu există limită de vârstă. Singurele condiţii impuse de organizatori sunt ca participanţii să posede echipament de protecţie, în special cască. Cei care doresc să participe la a treia etapa din acest an a X cup Sibiu o pot face completând un formular de înscriere disponibil pe site-ul oficial al competiţiei www.bmxsibiu.ro .

X-cup Sibiu este un eveniment organizat de ACSR BMX cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, Shopping City Sibiu,  sponsorizat de Hervis Sports, Schuster Ecologic, şi Faxtor Motorshop.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 14 =