Acum citesti
YT punee modelul de DH Tues din carbon pe roți de 29

Producătorul de MTB-ui YT Industries a adăugat colecției primul model de DH cu roți de 29 – TUES 29 CF. Bicicleta era deja una dintre cele mai rapide din Cupa Mondială, fiind folosită de fostul lor rider Aaron Gwin, YT intenționând să pună pe bicicleta aceasta cât mai multe tinere talente din echipa YT Mob Team condusă de Angel Suarez.

Noua bicicletă Tues 29 ce se va vinde direct de la producător către clienți a fost dezvoltată împreună cu echipa YT Mob pentru a păstra succesul și performanța modelului cu roți de 27.5, oferind cicliștilor posibilitatea de a alege arma perfectă pentru coborâri extreme.

În timp ce modelul cu roți mici poate să facă față la coborârile tehnice din Cupa Mondială de DH sau la ceva mai puțin convențional cum e RedBull Rampage, noul 29 nu e un model polivalent. Acesta este orientat doar pe competiții de DH iar YT spun că Tues 29 e cel mai rapid model din colecția lor.

În afara roților mari ce oferă stabilitate la viteză mare, cinematica suspensiei lui Tues 29 a fost modificată pentru a fi mai progresivă decât la Tues 27. Și cum s-a trecut la roți mari, noul Tues 29 e mai lung și mai stabil.

Noul Tues 29 CF vine în trei mărimi de cadru – regular, long și extra-long, fiind proiectat pentru cicliști mai înalți de 167 cm. Cei mai mici de înălțime sunt sfătuiți să aleagă Tues 27, nu să compromită geometria și manevrabilitatea. Noul model Tues mai mare are o geometrie refăcută cu o înălțime mai mică a monoblocului pentru un centru de greutate mai scăzut și cu chainstay-uri ceva mai lungi. Tues 29 păstrează același unghi al furcii mic de 63.5 grade ca la modelul mai mic, dar cu un reach mai mare al cadrului.

Noul cadru de 29 păstrează aceiași structură a suspensiei V4L Horst-link cu patru brațe și o cursă de 203 mm a roții din spate.

O creștere a rigidității vine de la cadrul complet din carbon hi-mod, cu o nouă aranjare a straturilor specifică pentru modelul 29.

Tues 29 CF oferă aproximativ aceleași caracteristici tehice ca modelul Tues 27 CF, incluzând aici ax thru spate de 12×150 mm, locaș pentru cuvete din carbon, rulmenți cu etanșare dublă, rutare internă completă, prindere ISCG, demontarea pivoților dintr-o singură parte, placă anti chain-suck și protecții de downtube și chainstay prinse în șuruburi.

Noul Tues 29 vine în două echipări complete, fiecare cu două opțiuni de culoare – Pro Race și Pr. Modelul de top Tues 29 CF Pro Race are un preț de 5500 Euro, suspensii Fox cu tratament Kashima – furcă Fox 40 Factory de 203 mm în față și amortizor Float X2 Factory în spate, ambele cu reglaje separate pentru compresie la viteză mică, mare și rebound pentru ca performanțele să fie reglabile la nivel de competiție. Transmisia include o casetă marca e*thirteen, un deraior spate SRAM X01 DH de 7 pinioane, frâne TRP G-spec, ghidon și pipă Renthal și roți și angrenaj din carbon e13, greutatea totală fiind de 15.4 kg.

Modelul Tues 29 CF Pro folosește suspensii Fox Performance Elite, respectiv furca Fox 40 și amortizorul X2. Transmisia e aceiași, doar că folosește deraior GX DH de 7 viteze, aceleași frâne G-spec, angrenajul și roțile fiind e*thirteen LG1 iar greutatea fiind de 15.2 kg.

Ambele biciclete, cea de 27.5 fiind disponibilă atât cu cadru din carbon cât și din aluminiu, sunt disponibile direct de la YT sub deviza ”27.5 or 29: TUES your way”. Alegeți modelul 29 pentru a urca pe podiumul curselor de DH sau 27.5 pentru mai multă versatilitate și manevrabilitate dacă vreți să o folosiți și în bike park.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − twelve =