Acum citesti
Ziua B, servită la fix

Aflată deja la 3a ediție, Ziua B, care și-a câștigat faima prin noroiul infernal de anul trecut, s-a terminat cu bine și fără incidente importante. Mai mult decât atât, chiar și timpii celor peste 1.300 de participanți au fost mai buni, căci noroiul a reprezentat anul acesta doar un detaliu, însă nu unul de ignorat, căci scurtele porțiuni echivalau cu fuga pe gheață.

DSCF1756

Pe un vânt puternic, încă de la start, concurenții s-au aliniat nerăbdători pentru a porni în cursa de 17, respectiv 41 de km. Alexandru Stancu, de la BikeXpert Racing, ocupantul primului loc, ne-a declarat că vântul a fost în avantajul său, chiar dacă bătea din față. Asta deoarece pe prima porțiune de asfalt, Stancu a forțat mult și s-a lansat foarte puternic, reușind să se distanțeze semnificativ față de adversarii săi. A reușit să-și mențină ecartul până la final fără nicio problemă, trecând astfel primul linia de sosire.

DSCF1918
Alexandru Stancu, cu „motoarele” turate la maxim. Aproape că nici n-am văzut când a trecut.

A fost urmat de către Bogdan Dumitru (Focus-FreeRider) și de Adi Nițu (Giant România), ocupanții locurilor 2 și 3. La fete, cursa a fost dominată de către sora lui Bogdan, Irina Dumitru (BikeXpert Racing).

DSCF1930
Bogdan Dumitru, în plan secundar, în lupta pentru podium.

Traseul s-a prezentat bine, însă a avut denivelări pronunțate pe alocuri datorită pământului întărit. Tot pe alocuri, am întâlnit și porțiuni de noroi, însă nu pe distanțe lungi, ci suficient cât să facă diferența între unii concurenți.

DSCF1983
Irina Dumitru obține un rezultat foarte bun, însă unul de așteptat din partea ei.

Spre final, chiar înainte de premiere, o ploaie torențială a decalat acordarea premiilor, însă aceasta s-a încheiat ulterior cu bine, în aplauzele înghețate ale celor prezenți. O sincronizare aproape perfectă cu vremea, căci dacă acest concurs ar fi avut loc mâine, cu siguranță asistam la același spectacol de anul trecut. Important este că Ziua B crește în popularitate, fapt dovedit de numărul concurenților aflați în număr din ce în ce mai mare la linia de start.

Fotografii de astăzi, urmează să apară pe pagina noastră de Facebook, spre seară.

Dragoș Mitroi
Cernica, Ilfov

 

Vezi Comentarii (2)
  • Ma scuzati ca intervin, dar daca ati scris ca pe locul 2 s-a situat Bogdan Dumitru, nu trebuia precizat si clasamentul la categoria 14-19 ani? Daca nu ma insel, Malnasi a fost pe 2 la general si a castigat la 14-19 ani. 😉

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × four =