Acum citesti
Bicicleta dauneaza sistemului osos ?

bicicleta_dauneaza_oaselorBicicleta poate dauna sistemului dumneavoastra osos, asa cum declara majoritatea medicilor specialisti. Dar, sunt o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine sanatos. 

Ciclismul este una dintre cele mai bune modalitati de a imbunatatii sanatatea cardiovasculara dar poate duce in timp la osteoporoza.

Osteoporoza este o boala caracterizata prin masa osoasa scazuta si deteriorarea structurii tesutului osos, iar in timp duce la fragilitate si la un risc crescut de fracturi de sold, coloana vertebrala si inchieturii mainii.

Un studiu recent aparut in 2007 a constatat ca 64% dintre biciclisti au osteopenia coloanei vertebrale sau a soldului, comparativ cu doar 19% dintre alergatori. Problema se poate manifesta mai puternic la biciclistii care abuzeaza de efortul fizic si nu consuma suficienta mancare, deoarece arderile os-nutrient sunt esentiale atunci cand pedalam.

Pentru evitarea problemelor osoase atunci cand pedalam trebuie evitate:

-sarea
-zahar, inclusiv cel prelucrat, care creste excretia de calciu din organism si de simulare a glandelor adrenale
-carnea rosie, prea multe proteine nu va va ajuta la construirea densitatii oaselor
-bauturi racoritoare carbogazoase, acidul fosforic ataca calciul din oase
-alcool
-tutun
-cofeina, reduce absorbtia de minerale si stimuleaza glandele adrenale

Ca o recomandare din partea noastra pentru mentinearea oaselor sanatoase va propunem:

> culoarea verde inchis in legume, cirese, alimente de soia, seminte de susan, fasole, conserve de peste gras si nuci – toate acestea fiind bogate in nutrienti, care vor sprijini cresterea sanatoasa a oaselor.

> de asemenea, asigurati-va ca mancarea consumata contine sunstante nutritive ca : magneziu, zinc, calciu, bor, siliciu, vitamina d, vitamina k, B6, acid folic, B12, vitamina C.

 

Vezi Comentarii (3)
  • Nu cred ca bicicleta dauneaza sistemului osos daca ai o alimentatie sanatoasa. Am fost lovit de un betiv aflat pe sosea cu masina, fiind aruncat ca o minge pe asfalt, fara sa am vreo fractura!…doar julituri si o sperietura teribila!.

  • Alta telenovela care ne interesa foarte mult, suntem impresionati de drama ta, poarte ar trebui sa joci niste teatru sau poate ajungi cascador. Acum sunt sigur, sistemul tau osos este indestructibil.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =