Acum citesti
Despre Coca Cola / Zero

logo_coca_cola_zeroSuntem constienti de faptul ca exista foarte multi biciclisti care consuma Coca-Cola. Si majoritatea o fac dupa un pedalat indelungat, in momentele in care corpul este obosit si absoarbe imediat toate substantele pe care le bem. Astfel, ne-am decis sa facem un research pe internet sa vedem daca sau cat dauneaza sanatatii aceasta bautura racoritoare. Rezultatele ne-au lasat si pe noi cu gura cascata. Citeste mai jos de ce.

De ce a fost inventata Coca-Cola?

John Pemberton, un farmacist din Atlanta, a luptat pentru conspiratie. Din cauza ranilor sale, se pare ca a devenit dependent de morfina si cocaina. A incercat prin urmare sa creeze un amestec de alcool si bauturia cu cocaina, asa a inventat Pemberton’s French Wine Coca. Mai tarziu a inceput sa faca cercetari si s-a gandit sa scoata alcoolul din vin fara a pierde insa aroma. La 8 mai 1886 a vandut prima sticla de vin fara alcool Coca-Cola. La inceput Pemberton o folosea ca pe un medicament, insa cu timpul si-a dat seama ca este o bautura racoritoare foarte gustoasa.

Ce trebuie sa stiti despre Coca-Cola Zero?

Dupa o ampla campanie publicitara espre produsul racoritor de vara fara zahar (ZERO ZAHAR), specialistii vin cu cateva opinii medicale.
Raspunsurile le putem gasi si pe eticheta bauturii, daca citim compozitia chimica a bauturii Coca-Cola Light:  Acesyulfam K (15 mg%) si Aspartam (24 mg %) din care rezulta 40 mg/100% potabilitate.

Insa pe eticheta bauturii Coca-Cola Zero lucrurile stau astfel : Cyclamate (indulcitori artificiali) (27 mg %), Acesulfam K  (15 mg %), si Aspartam (12 mg %) ceea ce o face si mai dulce decat cealalta, rezulta un procent de 54 mg% potabilitate.

Avand in vedere ca indulcitorul Cyclamate sodiu, este interzis de FDA (Food and Drug Administration), deoarece poate genera tumori cancerigene.

Asa cum orice afirmatie trebuie sa aiba si o baza am facut cercetari cautand lista de aditivi alimentari recunoscuti ca ”safe” la FDA.  Am cautat si am gasit : Intr-adevar cyclamate a existat pe lista aditivilor safe , insa nu cu mult timp in urma a fost exclus. Puteti gasi mai multe informatii despre aditivii interzisi, dar si despre cei safe accesand link-ul http://www.fda.gov/Food/default.htm 

De ce Coca-Cola Zero nu este interzisa in toate tarile?

Coca-Cola Zero nu este interzisa nici in Canada nici in Marea Britanie, insa in tarile bine dezvoltate cyclamate este inlocuit cu un indulcitor mai putin nociv corpului uman. Insa pentru tarile din Europa de Est si pana nu demult si America Latina, costurile de productie ale bauturii racoritoare, sunt mult mai scazute folosind cyclamate, decat un indulcitor mai putin toxic.

Mentionam ca Coca Cola Zero a fost interzisa in Venezuela.

Vezi Comentarii (7)
  • Cred ca aveti datele putin amestecate. Coca Cola Zero NU este interzisa in USA. Din cate am studiat eu, numai Venezuela a interzis Coca Cola Zero. In Mexic este o disputa cum ca CocaCola.co a folosit indulcitori interzisi(in Mexic), totusi Zero INCA se vinde.

    Nu contest ca aspartanul este „nasol” ( http://www.cspinet.org/new/pdf/aspartame_letter_to_fda.pdf ) numai nu speriati lumea cu informatie FALSA.

    p.s Astazi am vb cu un prieten din USA. Chiar azi a cumparat Zero.

  • multumim pentru mesaj, am corectat informatia. indicam faptul ca ar fi bine ca aspartamul sa fie evitat, in contextul ideii ca este mai bine sa eviti ceva care-ti dauneaza decat sa-l consumi in cantitati mici.

  • Zero = Cola Light pentru barbati, de-aicisi campania cu 007.

    E cam ciudat sa bem bauturi acidulate, n-am fost creati pentru asta si e si mai ciudat sa bem ceva negru… e creappy dar…

    unora le place.

  • Am văzut recent lângă Paris, măi exact la Vincennes unde a avut loc Marele Premiu de Trap al Americi , am văzut găleți de 2,5 gallon’s cu Coca Cola pentru cai…..aproximativ 10 litri.Pe când şi în România??!! Vrei şi eu să-mi bag boutu-l….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + nine =