Acum citesti
Vara cu bicicleta – sfaturi

vara_cu_bicicleta
A venit vara. O multime dintre noi am fost extrem de bucurosi odata cu venirea caldurii, perfecta pentru plimbarile cu bicicleta atat in oras cat si in afara lui.

Iata cateva ponturi, pentru a te ajuta sa te bucuri de o vara calduroasa si totodata sa nu iti distrugi plimbarile din cauza reactiilor adverse cauzate de caldura

1.HIDRATAREA

Este bine cunoscut de catre toata lumea ca hidratarea este una dintre cele mai importante lucruri chiar si atunci cand nu pedalam.

Insa devine si mai importanta atunci cand depunem efort. Lipsa lichidelor poate duce la deshidratatre. Pentru a evita deshidratarea, luati in considerare cat de mult aveti de gand sa va plimbati, cat de cald este afara si faceti-va provizii de apa pentru intreaga plimbare. Nu este suficient sa consumam lichide numai atunci cand facem efort pentru a evita deshidratarea, ci si inainte , dar si dupa ce am incheiat plimbarea.

2.MERGI INCET

Cu cat mergi mai repede cu atat pierzi mai mult si mai repede din minerale si saruri. Este foarte importanta sa tii ritmul constant si sa incercati sa va pastrezi energia cat mai mult timp. Trebuie sa faci regulat pauze la umbra.

3.PROTEJEAZA-TI PIELEA DE SOARE

Este bine ca atunci cand esti plecat cu bicicleta sa pui in rucsac si o lotiune solara cu factor mare de protectie, iar atunci cand faci pauze sa nu uiti sa o si folosesti. Pentru biciclisti cele mai sensibile zone sunt nasul, urechile, genunchii, umerii.

4.OCHELARII DE SOARE

Plimbarile pe bicicleta in soare pot fi foarte periculoase si obositoare pentru ochi. O pereche de ochelari de soare, de calitate, cu lentila intunecata poate elimina o mare parte din lumina si poate ajuta la scaderea razelor nocive ultraviolete si poate proteja pielea din jurul ochilor impotriva riduri.

5.PROTEJEAZA-TI CAPUL DE SOARE

Iti recomandam castile. In afara faptului ca va protejana impotriva cazaturilor, sunt o buna metoda de a ptoteja capul impotriva transpiratiei deoarece sunt ventilate datorita formei, dar si pentru a va proteja de razele ultraviolete.

6.MANCAREA

Este usor sa uitati de mancare in zilele toride de vara. Insa incearca sa ai la tine intotdeauna produse cu continut mare de glucide (nuci, paine, malt, banane). Si totodata cu mancarea nu uitati de consumul lichidelor.

7.EVITA CEA MAI FIERBINTE PARTE A ZILEI.

O modalitate de a evita orele calduroase ale zilei este sa iti faci planul din timp. Aceasta insemnand ca vei avea posibilitatea de a te bucura de calatorie atunci cand este mai racoare si prin urmare nu vei avea de suferit din cauza caldurii.Dar asta stiai si tu. Noi doar ti-am reamintit. Plimbari placute !

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × four =