Acum citesti
Bicicleta Cube AIM 2008

Test cu bicicleta Cube modelul AIM versiunea 2008, modelul  entry-level al producatorului german. AIM deschide seria de MTB-uri din gama si este oferit la un pret decent, de aproximativ 1.800 de lei. Cube AIM reprezinta o alternativa ideala pentru cei care vor sa investeasca o suma ceva mai mica intr-o bicicleta, dar care sa le ofere performante decente. Cu aceasta filosofie in cap, producatorul german CUBE a lansat modelul AIM.

Ca majoritatea bicicletelor Cube si acest model impresioneaza prin artwork-ul cu care este decorat :  culorile se imbina placut, lasand impresia unei biciclete din clasa premium cu aspect de Cross Country Racing. Din nefericire, piesele ce o echipeaza nu sunt chiar premium, iar acest fapt ne lamureste la o privire mai atenta. Cel mai dezamagiti am fost chiar de furca ce echipeaza acest model, modelul SR Suntour XCM, una dintre cele mai mari flop-uri are anului trecut. Aceasta are foarte mari probleme tehnice cat si calitative si este recomandat s-o evitati. Eventual, dupa achizitionarea modelului Cube AIM, puteti face un upgrade pentru furca.

In rest, in aproximativ cinci luni de exploatare, bicicleta n-a pus probleme foarte mari : gama Altus nu functioneaza tot timpul asa cum ar trebui, avand scapari sau ghost shifting, insa in final isi face treaba daca o raportam la costuri. Anvelopele sunt oferite de producatorul german Schwalbe, modelul Smart Sam cu dimensiunea de 26 x 2.1 fiind recunoscut pentru calitatile sale : usor, solid si rapid.

V-Brake-urile Shimano Altus se descurca decent, functionand corect si neavand nevoie de reglaje dupa un timp indelungat de exploatare. Din punct de vedere al gamei din care fac parte, acestea concureaza direct cu modelul Tektro M530, ca performante plasandu-se pe aceeasi pozitie.

Recomandam aceasta bicicleta tuturor care au nevoie de o deplasare rapida prin oras sau de plimbari prin padure. Bicicleta poate fi exploatata fara griji chiar si la munte pe trasee de cross country cu o singura rezerva, si anume aceea ca furca necesita sa fie schimbata intr-un timp cat mai scurt de la achizitionare.

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =