Acum citesti
Bicicleta Magellan Polaris 2009

Modelul Magellan Polaris face parte din gama de biciclete entry-level insa se numara printre cele mai raspandite si vandute biciclete in tara noastra. Ofertele din ultima vreme au determinat cumparatorii sa se orienteze si catre alte branduri insa pina nu de mult Magellan era hit in vanzari.

Piesele care domina modelul testat de noi sunt din gama Shimano Alivio si Acera alaturi de BikePositive. Au fost utilizate pentru echipare piese low cost, dar decente, pentru a obtine un pret de vanzare cat mai mic (aproximativ 1.400 de lei). Despre cadrul Magellanului se pot spune multe, vom incerca sa tragem o concluzie cat mai scurta: aflat la datorie de ceva ani incoace si foarte cunoscut pe piata romaneasca, Magellan Polaris a starnit mereu pareri pozitive mai ales in ceea ce priveste rezistenta si durabilitatea acestuia. Parere pe care o putem confirma si noi. Pe termen lung, Polaris se dovedeste a fi un produs de incredere, daca este exploatat in conditii normale.

Furca ce vine in echiparea acestui model nu este una stralucita, dar decenta : RST Gila T8 . Un model entry-level, fara prea multe pretentii dar cu performante multumitoare pentru un rider care prefera sa aleaga o poteca de padure decat o coborare la munte. Cursa acesteia este de 80 de mm, suficienta pentru unele Trails-uri, poteci sau pentru mediul urban.

Nu am ramas prea impresionati de pozitia pe care o ai pe aceasta bicicleta, asta si datorita faptului ca au fost alese unele componente, precum ar fi tija de ghidon, care alungesc pozitia riderului pe bicicleta. Asadar, pentru munte pozitia poate fi una decenta, in schimb pentru oras poate deveni obositoare. Dar sa nu uitam totusi ca Polaris este o bicicleta pentru munte. Saua este comoda si face fata cu brio oricaror trasee denivelate, fara a starni disconfort.

Anvelopele ce echipeaza acest model sunt calitative si performante : WTB Nano Raptor, in versiunea 26 x 2.10, cu o greutate acceptabila de 640 de grame. Ca si avantaje sunt prezente viteza buna de rulare si grip-ul bun pe diferite terenuri.

Angrenajul, tija de sa, tija de ghidon, cheita de la tija de sa si altele sunt furnizate de BikePositive, un brand made in Taiwan care-si face treaba atat cat trebuie si anume in limita bugetului.

Pe scurt, recomandam aceasta bicicleta celor care dispun de mai putin de 1.500 de lei pentru o bicicleta, dar isi doresc calitate pe masura sumei platite : Magellan Polaris este raspunsul, o bicicleta cu un cadru care nu a dezamagit niciodata. Va sfatuim ca in cazul in care achizitionati aceasta bicicleta, cu timpul sa investiti treptat bani in piese pentru upgrade. Ca alternativa, exista modelul Kona Fire Mountain, ce beneficiaza de o echipare cu frane pe disc si este doar sensibil mai scumpa.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 1 =