Acum citesti
Bicicleta Skarpea X400

Modelul Skarpea X 400 face parte din gama de biciclete entry-level si cunoaste doua versiuni de echipare : cu V-Brake sau cu frane pe disc.

Bicicleta Skarpea X 400 concureaza direct cu modelele Cube AIM sau cu Magellan Polaris, toate incadrandu-se in aproximativ aceeasi gama de pret. Cu un cost de 1.300 de lei, o face sa devina partenerul ideal pentru oras sau plimbarile prin paduri. Pentru munte nu este recomandata utilizarea acesteia datorita echiparii care nu corespunde cu o exploatare intensa in conditii extreme.

Am prefera sa nu alegem versiunea echipata cu franele pe disc mecanice Shimano M415 deoarece performantele acestora lasa de dorit. Modelul care le urmeaza, M 416 vine cu ceva imbunatatiri, menite sa le sporeasca performantele. Asadar, oricand am prefera orice model de V-Brake in locul franelor pe disc mecanice Shimano M 415. Skarpea X400 vine dotata cu frane V-Brake decente, din gama low cost, dar care-si fac treaba multumitor : Miranda se numesc, o marca de care noi nu prea am auzit, dar banuim ca-si au originile intr-o fabrica intunecata din Taiwan. La o privire mai atenta, ai sa observi ca acestea se aseamana destul de mult cu franele V-Brake de la Tektro, fiind defapt unul si acelasi produs dar marcate cu un logo diferit.

Am remarcat si jantele acestei biciclete Mach 1 MX Evo 2, care sunt recunoscute pentru calitatea lor buna si greutatea scazuta. In general te poti baza pe aceste jante in orice conditii de exploatare de bun simt. Am fost incantati si de anvelopele Continental Vapor cu care Skarpea X 400 este echipata : au o aderenta in general buna, sunt destul de usoare si totusi….Continental pe o bicicleta de 1.300 de lei! Poate ca este una dintre cele mai remarcabile componente ale acestei iciclete. In general, brandurile mari, ofera incredere cumparatorilor, iar cei de la Skarpea au echipat modelul X400 corespunzator daca ne referim la anvelope.

Un minus al modelului este reprezentat de furca, Suntour XCT V2, care intr-adevar este ceva mai buna decat modelul XCM, dar pierde puncte multe la capitolul reglaje cat si la capitolul greutate (2.5 kg).

Schimbatoarele si angrenajul din gama Shimano Altus isi fac bine treaba si nu pun prea mari probleme riderului desi sunt entry-level. Nu exceleaza la niciun capitol dar nici nu te lasa in drum. Deasemenea, pentru cei ce doresc mai mult confort, ar trebui sa schimbe saua (SelleRoyale Viper), in special datorita sezutului tare care devine deranjant dupa multi zeci de kilometri de pedalat.

In concluzie, din punctul nostru de vedere, bicicleta Skarpea X 400 se afla peste concurenta daca tinem cont de echipare si de pret. O recomandam cu incredere celor care au un buget limitat (de pina in 1.400 de lei), fiind cea mai avantajoasa oferta din aceasta gama de pret. De asemenea, producatorul ofera garantie pe viata pentru cadru, un subiect discutabil si o miscare de marketing care insa va impresiona multi cumparatori.

Vezi Comentarii (4)
  • Sunt din Sinaia si ad X400 de 3 saptamani si am facut 200 km in acest timp.100 de km i-am parcurs pe munte.Franele pe disc deabia acum au inceput sa tina.Sunt multumit de ele avand in vedere ca am 106 kg.O recomand cu incredere!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 3 =