Acum citesti
Furca Marzocchi Dirt Jumper 3 2008

Marzocchi, unul din liderii mondiali in productia de furci pentru biciclete si nu numai, a inregistrat un deosebit succes cu modelul Dirt Jumper 3. In testul de fata vom incerca sa aflam ce face aceasta furca atat de speciala.

In primul rand brandul. Suficient, cat sa ofere o garantie a calitatii si a functionalitatii. In al doilea rand senzatia pe care o ai din primul moment de utilizare : amortizarea se face foarte lin, rebound-ul este foarte bun iar reglajele sunt in regula. Fiind o furca pentru Dirt Jump, aceasta beneficiaza de o cursa de 100 mm, suficienta si pentru alte activitati (dar nu neaparat recomandabila). Intr-adevar exista o avertizare sub forma unui sticker lipita pe furca, ce anunta riderul ca furca nu poate fi folosita la altceva in afara de Dirt Jump. Noi am avut furca la dispozitie timp de jumatate de an si pentru improvizatii de utilizare din domeniul coborarilor usoare, potecilor de munte sau all mountain aceasta nu va pune nicio problema.

Marzocchi Dirt Jumper 3 este o furca foarte solida si rezista la orice sarituri reusite si chiar nereusite. Arcurile isi fac bine treaba in interiorul acesteia, asigurand riderului o aterizare destul de lina. Despre reglaje nu se pot spune prea multe, exista doar o rotita care stabileste viteza de revenire a furcii dupa o saritura – dar nu functioneaza atat de bine pe cat ne-am fi astaptat, diferentele fiind minime in plaja plus-minus. Soliditatea acestei furci parca imbie riderul s-o munceasca din ce in ce mai mult, aceasta fiind clar unul din punctele forte ale furcii oferite de Marzocchi.

Pentru situatiile in care riderul doreste sa aiba o furca mult mai rigida, se poate adauga aer cu o pompa speciala prin partea inferioara a bratului drept.

Ca si aspecte negative putem puncta faptul ca este deosebit de grea, in unele cazuri comparabila chiar cu o furca de downhill double crown, dar nu exista un produs perfect oferit la un pret scazut, asa cum este cazul lui Dirt Jumper 3. Pentru greutatea mare se fac responsabile si bratele inferioare, realizate din otel.

O recomandam doar celor care intr-adevar fac treaba buna la DirtJump sau vor sa se apuce serios de aceasta disciplina, furca Marzocchi Dirt Jumper 3 fiind o revelatie in acest segment. Dar cei care practica dirt jump-ul stiu deja toate aceste lucruri.

Greutate : 2700 grame

Utilizare : Dirt Jump

Vezi Comentarii (6)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − three =