Pro are o gamă foarte variată de accesorii prin care și șei de bicicletă, cea de față fiind dedicată bicicletelor de munte și având un preț de achiziție (recomandat) decent, de 49.95 euro. Materialele se încadrează în media clasei și par durabile. Învelișul este construit din piele sintetică, însă lateralele nu vin cu protecție la zgârieturi sau accidente, șinele sunt din CrMo, așadar fără minuni la capitolul greutate, iar în interior se regăsește un burete moale.

La capitolul confort nu am avut nimic de comentat, dat fiind faptul că eu utilizez o șa de race care este mai dură, însă am apreciat lățimea șeii, de 275mm, care s-a potrivit cu constituția mea. Mai mult decât atât, lungimea șeii a fost în regulă, căci mi-a permis să schimb poziția pe urcări sau pe plat (uneori chiar și pe coborâri pe asfalt). Iar când ai o șa mai lungă, îți găsești o poziție comodă mult mai ușor. Partea inferioară este construită din plastic, iar gradațiile de pe cele două șine îți arată exact cât de în față sau în spate o poți poziționa, astfel încât să nu-i afectezi structura.

Greutatea acesteia este de 263 de grame, adică aproape la fel de grea precum o șa din carbon de la Fabric. Greu de imaginat cum au reușit cei de la Pro să o aducă la o greutate atât de reudusă, căci prețul este explicabil prin materialele folosite, dar este o veste bună pentru cei care vor o șa comodă pentru ture lungi dar care să nu coste o avere. 230 de lei înseamnă aproape 1 leu/gram, adică o ofertă destul de greu de refuzat.

 

REVEDEȚI PREZENTAREA
Calitate
70 %
Confort
80 %
Greutate
90 %
Pret
90 %
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPodul pietonal din Herăstrau a fost inaugurat
Articolul următorTest – șa Velo Angel Race Ergo
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 150 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ