Acum citesti
Basic MTB : Cum fac fishing?

Fishingul este un trick ce te poate ajuta sa cobori diferite borduri cu un plus de stil. La urma urmei este un drop, care poarta denumriea de fishing datorita miscarii pe care trebuie s-o executi pe bicicleta : cobori mai intai cu roata de spate ca apoi s-o aduci dupa tine si pe cea de fata.


Exista trei metode de a face fishing : de pe loc, din miscare si prin rotirea la 180 de grade. Vom incepe cu prima metoda, dat fiind faptul ca este si cea mai simpla dintre toate.


Cum fac fishing de pe loc?


In teorie, lucrurile stau foarte simplu. Practica va fi cea care va necesita mai multa atentie din partea ta. Chiar si asa, este un trick ce poate fi realizat usor.


Reusita realizarii acestui trick consta in controlul bicicletei atunci cand actionezi frana de fata. Principiul este simplu : te deplasezi cu viteza mica, actionezi frana de fata – automat roata de spate se va ridica – iar in acel moment trebuie sa misti greutatea corpului spre stanga sau spre dreapta, depinde cum alegi sa realizezi trick-ul.


Dupa ce spatele bicicletei se misca intr-o parte va trebui sa tragi de ghidon in aceeasi parte, astfel incat bicicleta sa se desprinda de pe bordura pe care se afla. Indicat ar fi sa incepi sa realizezi acest trick la o bordura mica. Ca apoi sa alegi borduri din ce in ce mai mari.


Cum fac fishing din mers?


Se aplica aceeasi regula ca la fishing-ul de pe loc, doar ca-l faci in mers. Deplaseza-te cu o viteza medie, lasa-te pe partea din fata a bicicletei (dar fara a actiona frana) suficient de mult cat roata de spate sa se desprinda de pe bordura. In acel moment, trebuie sa-ti muti greutatea corpului catre stanga sau dreapta iar apoi sa tragi spre tine de ghidon astfel incat sa coboare si roata de fata.


Nu este un trick util, dar poate fi eye-catchy. Sau poate fi vazut ca o alternativa la coboratul de pe borduri.


Cum fac fishing cu 180?


Este ceva mai complicat, deoarece trebui sa poti realiza bine 180-ul. Poti citi aici un tutorial complet despre cum se face 180 cu bicicleta. Odata ce stapanesti 180-ul, sa faci fishing utilizandu-te de aceasta miscare nu devine decat rutina.


Trebuie sa executi un 180 pe marginea bordurii, tot ce-ti mai ramane de facut este tragi de ghidon spre tine ca sa cobori si roata de fata.


Urmareste filmul oferit de Freerider TV :



Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + seventeen =