Acum citesti
BMX : Downside Footplant

Downside Footplant nu este deloc un trick greu de invatat, dar dureaza pana il  perfectionezi. Nu se numara nici printre cele mai spectaculoase trick-uri pe care ai putea sa le faci insa iti garantam ca vei avea niste senzatii tari atunci cand il vei da cu air si vei pune piciorul pe bara quarterului.


Cel mai probabil, nu te vei simti prea confortabil sa-l inveti direct pe rampa (quarter), asa ca cea mai buna solutie este sa-l inveti direct pe flatland. Asta presupune sa de deplasezi pina la o bordura un pic mai mare si sa incepi antrenamentul. In prima instanta trebuie sa mergi paralel cu bordura de care-ti spuneam mai devreme, sa dai un bunnyhop in dreptul acesteia, iei piciorul de pe pedala cand esti sus, il plasezi pe bordura, apoi il retragi inapoi pe pedala. Miscarea trebuie executata rapid.


Dupa ce ai invatat aceasta miscare pe flatland, poti sa te indrepti direct catre rampa. Cel mai usor il inveti invartindu-te in directia opusa celei in care te-ai obisnuit sa dai air. Pare mai rapid si mai natural, dar ramane la alegerea ta pe ce picior vrei sa-l inveti.


Pentru inceput poti sa iei suficienta viteza cat sa ajungi la jumatatea rampei (quarterului). Dai bunnyhop, iar dupa ce te-ai invartit 90 de grade iei piciorul de pe pedala (cel care este spre aterizare). Plaseaza-l ferm pe quarter, extinde-te un pic, dupa care tragi bmx-ul spre tine si sari pe pedala.


Daca ai probleme cu aterizarea la acest trick, cel mai probabil n-ai dat bunnyhop cand ai ajuns la 90 de grade, fiindu-ti astfel greu sa tragi bmx-ul inapoi. Inca o greseala comuna intalnita la cei care invata acest trick este sa pui piciorul prea devreme pe quarter. In acest caz, sunt sanse mari sa se finalizeze urat.


Pe scurt :


Mergi pe quarter pina la jumatate, trage in bunnyhop cu miscarea de rotatie pornita (ca si cum ai face air), cand bicicleta a ajuns la 90 de grade pune piciorul pe quarter, apoi retrage-l si trage si bicicleta sub tine. Aterizarea ar trebui sa fie una placuta.


Urmareste filmul de mai jos, oferit de Freerider TV, pentru a intelege mai bine trick-ul.



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + 5 =