Acum citesti
BMX : Feeble Grind

rating_feeble_grindUn feeble grind este atunci cand stai cu roata de fata si pegul de spate pe obiectul pe care dai grind.

Feeble este mai usor decat double peg grind deoarece nu iti trebuie multa viteza si potzi sa itzi controlezi bikeul cu roata de fata.

Cand inveti Feeble grind cel mai bine e sa il inveti la un box mai mic, astfel incat sa nu fi nevoit sa dai un bunny hop mare. Si sa nu uita de ceara. Pe suprafata pe care dai grind-ul trebuie sa aplici ceara, suficient incat sa te poata ajuta sa aluneci lin si sa nu-ti puna bete in roate.

Cum intri in pozitia de feeble?

Mergi paralel cu boxul de grind si sari pe el (atentie sa nu vii in diagonala cand sari pe acesta). Un secret aici este cand dai buny hop pe el sa tintesti cu roata de fata locul unde vrei sa o pui iar apoi pegul de spate o sa urmeze. Ca sa iti menti balansul bine trebuie sa deplasezi centrul de greutate spre partea frontala a bicicletei astfel incat sa nu fie multa greutate pe peg si sa te deranjeze orice denivelare a boxului.

Echilibrul il tii cu roata de fata ca si cum ai merge cu bicicleta normal dar sa nu te duci spre interiorul in boxului prea mult, deoarece o sa iti cada pegul de spate. Iti poti mentine echilibrul in timpul grindului cu genunchii (flexezi) in momentele in care nu prea ai cum sa iti misti roata de fata prea mult.

Cum iesi din feeble?

Trebuie doar sa dai un mic hop si sa te inclini putin in afara boxului sau daca poti sa termini tot grindul, tragi la sfarsit de fata ca si cum ai cobori o bordura, astfel incat sa cazi cu ambele roti deodata.

Urmareste filmul de mai jos pentru a intelege trick-ul. Un film oferit de Freerider TV.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + six =