Acum citesti
Cum stai în echilibru pe bicicletă sau cum faci trackstand?

Trackstand-ul sau statul pe bicicletă cu picioarele pe pedale și mâinile pe ghidon, denumirea populară luuungă, este un trick de echilibru care nu vine cu prea multe benficii însă care te poate ajuta în situații tehnice, atât la urcare cât și la coborâre, fără să mai fii nevoit să pui piciorul jos. De asemenea, dacă pleci din poartă la concursurile de 4Cross sau de pumptrack, acest trick te va ajuta enorm. Dacă doar te plimbi cu bicicleta pe munte, nu va avea un folos real, deși între noi fie vorba, e bine de știut.

Mai multe explicații vei găsi în filmul de mai jos, dar ceea ce trebuie să reții sunt următoarele informații:

1.Trick-ul se învață pe plat, de preferat pe o secțiune ușor în urcare, dar nu pe teren denivelat. Funcționează la fel de bine și pe asfalt.
2.Ghidonul trebuie să fie mereu virat spre stânga sau spre dreapta, depinde cum te simți tu mai bine. Cu el drept n-o să funcționeze niciodată.
3.Folosește-te de un obstacol când înveți acest trick. Poate fi o bordură, un bolovan, un buștean, o scândură, ceva care să-ți oprească roata de față a bicicletei.
4.După ce te proptești în acel obiect, acționează frânele pentru o secundă, apoi trage de ghidon în spate și apasă din nou frânele. Imediat, dă o pedală în față.
5.Toată această pendulare te va învăța până la urmă să-ți ții echilibrul și să poți realiza trick-ul fără niciun obstacol.

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =