Acum citesti
Drumuri nou asfaltate la NV de Bucureşti

Numărul de cursierişti din Bucureşti a crescut exponenţial în ultima vreme şi mulţi dintre ei îşi doresc nişte drumuri cu asfalt bun şi maşini puţine pe care să pedaleze, nefiind toţi amatori de rulat cu camioanele pe drumul naţional.

12227181_1212447332103962_5382747566651096511_nZona de NV a capitalei este una dintre cele mai liniştite şi civilizate, situată între DN1 şi A1 iar eu prefer să pedalez pe aici. De asemenea, îmi plac drumurile liniştite aşa că mereu sunt în explorare de noi drumuri comunale. Din păcate, o grămadă de drumuri de legătură care ar fi permis închiderea unor bucle au câţiva km de asfalt lipsă. Din fericire, în ultima vreme s-au asfaltat câteva dintre acestea, ultimele dintre ele chiar în această toamnă. Din acest motiv, am considerat că ar fi util să le fac cunoscute şi altora (cel puţin cele pe care le ştiu eu).

Pe harta prezentată aici am desenat cu verde închis drumurile asfaltate în ultimii 2-3 ani şi cu verde deschis cele asfaltate la sfârşitul acestui an. De asemenea, am desenat cu roşu drumurile care nu sunt asfaltate dar sunt în stare bună şi cu maro un drum care e pe hartă dar e cam în câmp şi e relativ impracticabil pe ploaie.

hartadbDrumurile asfaltate sunt următoarele:

DC147 Joiţa – Ghionea – drum betonat acum vreo 3 ani, practic inexistent înainte

DC146A Săbăreni – Gulia – drum asfaltat de vreo 3 ani, frumos, prin pădure, în sat Gulia e beton cam prost

DC146A Gulia – Sămurcaşi – proaspăt asfaltat (cel din poză)

DC77A Sămurcaşi – Ciocăneşti – asfaltat în două etape, ultima în toamna asta

DC77A Urziceanca şi apoi la dreapta pe DC 156 până în Vizureşti – asfaltat proaspăt, asfalt înapoi până în Ciocăneşti pe DC160. Nu există asfalt în faţă pe DC77A până în Ghimpaţi şi nici pe DC 156 în faţă spre Răcari.

Cam asta ar fi, este o zonă frumoasă şi vă invit să o descoperiţi şi singuri dacă aveţi chef!

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 19 =