Acum citesti
S-a lansat aplicatia-ghid Banatul Montan

Proiectul Banatul Montan este în picioare deja de ceva ani și l-am prezentat și noi aici. Acum însă el a luat o nouă formă, cea a unei aplicații pe care o găsiți aici.

Aplicația este tot sub forma unei hărți interactive dar mult mai complexă. Regiunea e împărțită pe zone turistice mai mici: Semenic, Aurora Banatului, Scorilo, Poiana Ruscă, Herculane și Clisura Dunării. Din aplicație se pot găsi descrieri ale obiectivelor turistice dar și ale traseelor de trekking, ciclism sau auto. Există chiar și un calculator al rutei pe care trebuie să o parcurgeți cu mașina de acasă până acolo, alegând localitatea de destinație. La final există un link de unde se poate comanda versiunea fizică a ghidului.

În cazul traseelor, fiecare este prezentat atât sub formă de track pe harta Google cât și sub formă de descriere. În zona descrierii găsim și profilul de altitudine, gradul de dificultate, distanța, diferența de nivel și durata de timp aproximativă pentru parcurgere. La finalul descrierii avem posibilitatea de a descărca track-ul în format gpx sau kml.

Am testat pagina și de pe telefon (Android) și merge perfect, deci ne putem orienta în teren sau putem descărca track-uri chiar la fața locului. Momentan nu am găsit o aplicație cu acest nume în Google Play, dar funcționează perfect cu pagina deschisă în browser-ul telefonului.

Putem spune cu siguranță că prin această aplicație zona Banatului Montan beneficiază de o documentație completă și ușor de accesat pentru toți iubitorii de relaxare și sport, la același nivel dacă nu chiar mai bine decât am văzut prin alte zone din țări mai dezvoltate.

Nu uitați, aplicația o accesați la adresa app.banatul-montan.ro

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × two =