Acum citesti
Traseu: Dambovicioara – Fundatica – Fundata – Sirnea – Ciocanu

propulsat_de

de Daniel Mihai Florea

Asa cum am promis, revin cu o tura facuta in vara. A fost, poate, cea mai reusita tura a anului. Punctul de plecare a fost in Dambovicioara. Am plecat in directia Podul Dambovitei. Aceasta portiune a fost in coborare continua prin portiunea “turistica” a cheilor Dambovicioarei. Dupa o scurta portiune pe asfalt (200, poate 300 metri), am intrat pe valea Cheii, pe un drum de tara care avea sa ne insoteasca  pana la reintrarea pe European, in Fundata. Prima portiune de pe valea Cheii o mai parcursesem cu cateva saptamani in urma. De aceasta data, fiind insotit, drumul a fost mult mai placut. Pauze multe pentru fotografii, admirat peisaje. Traseul este in continua urcare inca de la intrarea pe European si pana in Fundatica, dar viteza mica se compenseaza cu privelistile intalnite.

DSCF6785.1

Pe valea Cheii se gaseste si o mica pestera/grota numita La uluce.

Din Fundatica, dupa o scurta portiune in coborare, a urmat un asalt  mai serios al muntelui, pentru a putea trece in Fundata. In Fundata am facut o pauza de refacere a rezervelor, iar apoi am continuat coborarea pana in Sirnea. Primii 2-3 kilometrui au fost pe European, iar apoi se vireaza stanga pe un drum distrus catre Sirnea. Pe aceasta portiune am trecut de la un soare arzator la tunete si fulgere care cadeau foarte aproape de noi. Din fericire am scapat cu cativa stropi si o sperietura. Din Sirnea urmeaza o noua urcare mai serioasa pana in Ciocanu. La limita dintre judete revine asfaltul. Portiunea din Ciocanu este putin valurita (din punct de vedere al altitudinii) dar peisajele sunt superbe (a doua zi m-am reintors cu restul familiei). La iesirea din Ciocanu am avut parte de o coborare foarte abrupta si plina de serpentine, pe o portiune de circa 4 kilometri. De aici pana la pensiune am mai avut de parcurs inca un kilometru in coborare usoara pe asfalt.

Povestea completa se gaseste aici

Track-ul: aici sau aici

Lungime: 32 kilometri

Urcare conform mapmyride 879 m.

Durata a fost de 6 ore cu pauze cu tot.

Altitudine maxima 1.286 m, iar minima 740 m.

Locuri de realimentare: Pe valea Cheii se afla conducta de aductiune care are camine de unde se poate lua apa. Nu am vazut magazine in Fundatica, Ciocanu si Sirnea, dar se poate apela la localnici sau la pensiuni.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × two =