Acum citesti
Traseu – Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneştilor, Măgura

propulsat_de

Un traseu minunat! Aşa, ca să-l descriem pe scurt, poate prea scurt pentru unii, doar 23 km, însă perfect pentru a te deconecta rapid într-o zi de la viaţa cotidiană. Traseul trece prin regiunea ultra pitorească a munţilor Piatra Craiului – Măgura, Prăpăstiile Zărneştilor, pornind şi sfârşindu-se la cabana Gura Râului.

traseu bicicleta piatra craiului prapastiile zarnestilor la table harta

Chiar dacă dispune de câteva porţiuni mai „provocatoare” tura este potrivită pentru orice nivel de pregătire în ale ciclismului. Dacă eşti mai începător pur şi simplu vei traversa mai încet şi cu mai multă grijă cele câteva porţiuni scurte mai tehnice sau care necesită push-bike. Nici din punctul de vedere al efortului traseul nu este unul dificil acesta dispunând doar de aproximativ 880 m diferenţă de nivel si o rampă medie de 9%.

Pentru această excursie locul de start a fost ales a fi cabana Gura Râului în special pentru că la final de tură poţi lua masa şi reenergiza. Aici se poate ajunge cu maşina personală sau direct pe bicicletă dacă vii cu trenul din Zărneşti (mai adaugi 2 km). Traseul porneşte pe drum forestier în urcare uşoară până se ajunge izvorul Fântâna lui Botorog, în nici 2 km, pe care o vezi pe dreapta. De aici vom continua înainte şi nu vom face stânga spre Măgura întrucât pe acolo ne vom întoarce din tură.

traseu bicicleta piatra craiului prapastiile zarnestilor la table 01

Prăpăstiile Zărneştilor este un alt loc pe care îl vom vizita de-a lungul taseului intrarea în defileu făcându-se cam la 2 km de la izvor. La km 6,6 al turei trebuie să fim atenţi la harta de pe GPS întrucât vom face stânga în ac de păr pentru a continua spre Muchia Vlăduca unde altitudinea va fi în jur de 1000 m.

La km 9,2 al traseului o vom lua la stânga intrând pe poteca turistică. Mai departe avem de pedalat în jur de 1,2 km până ajungem la o stână părăsită apoi încă vreo 200 m până vom ajunge în zona denumită La Table, o regiune foarte cunoscută celor care fac ture la munte cu rucsacul. Aici trebuie să fim atenţi la hartă întrucât zona este străbătuta de o mulţime de drumuri forestiere şi este uşor să rătăcim drumul nostru. După La Table, în jurul km 11, vom ajunge şi la altitudinea maximă a traseului 1.440 m. De aici avem în mare parte doar coborâre până înapoi la Gura Râului, traseul prezentând şi câteva porţiuni de forestier la vale mai abrupt care va necesita ceva mai multă atenţie din partea celor cu mai puţină experienţă.

Noi continuăm spre şaua şi vârful Joaca urmând ca la km 12 al turei să ajungem la o altă stână părăsită. De aici, după alţi aproximativ 230 m vom ajunge la un mic lac pe care posibil să-l găsiţi secat de cele mai multe ori.

traseu bicicleta piatra craiului prapastiile zarnestilor la table 17

Deja de la km 14 vom întâlni primele case care fac parte din satul Peştera. Continuând vom intra în Măgura întâlnind apoi seria de serpentine la vale care ne vor duce înapoi la Fântâna lui Botorog şi cabana Gura Râului.

Cei 23 km pot fi parcurşi în ritm lejer şi fără grabă în aproximativ 4 ore şi 40 minute. Pe de altă parte, daca eşti mai sportiv te poţi caza în zonă şi face acest traseu în regim de concurs putându-l parcurge de mai multe ori într-o zi.

Statistici traseu
Lungime (România Digitală): 23 km
Diferenţă de nivel (bikemap.net): 880 m
Altitudine maximă (România Digitală): 1.440 m
Rampă medie (Google Earth): 9,1 %
Izvoare: Botorog şi magazin în Peştera
Download track şi puncte de interes

Vezi Comentarii (8)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + thirteen =