Zăpadă pe creasta Zarandului

1

propulsat_de

Primit de la partenerii nostri “Aventuri pe bicicleta” acest traseu urmează creasta munţilor Zarand pe ruta Ghioroc, Covasant, Ghioroc.

Pornim din Arad hotărâţi să urcăm pe creasta Munţilor Zarandului. Ajunşi în Ghioroc, montăm bicicletele, mai lăsam aer din roţi şi plecăm pe traseu. Drumul nostru a urcat pe Valea Domnească, urmând marcajul turistic bandă albastră. Ajunşi sub Vârful Capra facem un bine meritat popas, urcasem 3km cu aproximativ 320 de metri diferenţă de nivel. Intrăm în pădure şi ţinem stânga (nu coborâm).  Intrăm pe traseul principal de creastă în Munţii Zarandului, marcat cu bandă roşie.

traseu cicloturism zarand Ghioroc Covasant

Ne aşteaptă o super aventură pe o super vreme. Ningea frumos, iar pe crestă nu bătea vântul deloc! Adrenalină multă pe şanţurile îngheţate, câteodată şi cu noroi. Harnici ăia de-or făcut şanţurile. Pedalăm prin locuri de basm parcă, trecem de locul de popas şi intrăm în pădurea de conifere. După un push bike sănătos, coborâm puţin şi o luăm spre stânga pe una dintre coborârile spre Covasant. E o coborâre mai rea,  cu şleauri şi pietre pe final. Nu o recomandăm oricui în condiţii de aderenţă scăzută.

Coborâţi în Covasant, ne întoarcem în Ghioroc pe asfalt preţ de vreo şase kilometri. E nevoie de cauciucuri bune cu o presiune corespunzătoare, altfel s-ar putea să nu puteţi înainta prea uşor. Şi hainele potrivite sezonului vor face diferenţa! ÎI mulţumesc lui Dan care m-a ajutat cu filmatul!

[youtube id=”IgohLuStEug” width=”600″ height=”350″]

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentGitane GTN 1800, cursieră de carbon cu spirit francez
Articolul următorCum îţi mai merge imprimanta de biciclete?
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ