Aventuri pe bicicletă – Coborâre Vârful Omu

4

Munţii Bucegi şi vârful Omu sunt două dintre destinaţiile uşor de abordat pe bicicletă datorită drumurilor forestiere care urcă până la cea mai mare altitudine, 2.505m. Dar odată ajuns sus te aşteaptă nişte coborâri ca în poveşti. Bogdan de la “Aventuri pe bicicletă” ne-a trimis acest clip cu prima parte a coborârii de la vârful Omu până la intersecţia cu poteca ce coboară spre Peştera. Este porţiunea cea mai “extremă” întrucât coborârea se face pe bolovani mari şi instabili la care se adaugă şi panta destul de accentuată.

Alături de Bogdan va invităm să faceţi acest traseu de o zi care să includă şi urcarea la Omu, dar şi o coborâre adevărată la final!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRetro bike – Girvin ProFlex din 1994
Articolul următorSram Red eTap: schimbătoare wireless, electronice
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

4 COMENTARII

  1. Ceva detalii depre bike-ul cu care s-a facut coborarea? Eu spun ca conteaza destul de mult acest aspect!!! Am vazut recent, live, coborare cu citybike, pe langa Vf. Tutuiatu – Muntii Macinului. Coborarea destul de similara, plina de pietroaie, iar un domn cu un citybike s-a comportat… n-am cuvinte, asta fiind prima lui coborare tehnica, de fapt primul contact cu Muntii Macinului si primul traseu de coborare… super-tare… fara alte cuvinte!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ