Drumul Mătăsii pe bicicletă

0

“Ride it before it changes forever!”

Drumul Mătăsii este aricunoscut în lume. Însă puțini știu că traseul poate fi parcurs pe bicicletă. Drumul unește estul Asiei cu vestul Europei și, așa cum știm de la istorie, a fost folosit de secole pentru a face comerț. De-a lungul celor 7000 km ruta pornește din China și trece prin Kazakhstan, Kurdistan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Afganistan, Iran, Iraq, Turcia, Grecia și se termină în Italia.

Multe dintre aceste țări subdezvoltate din est, oferă peisaje de vis așa cum doar în Elveția mai găsești, însă de o pustietate stranie. Totuși lucrurile sunt pe cale să se schimbe întrucât China are de gând să construiască în curând o șosea modernă care să reactiveze acest Drum al Mătăsii. Odată cu noul drum totul se va schimba, regiunile se vor dezvolta, turismul va înflori, iar ruralul va dispărea în mare parte.

Foto: cyclingtips.com

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOrbea Orca vine și echipată cu noul SRAM Force eTap AXS
Articolul următorMiniavalanche la Semenic
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ