Acum citesti
Fox explică funcţionarea noilor amortizoare DHX2 şi Float X2

Fox a introdus în 2015 două noi amortizoare pentru DH şi freeride, DHX2 şi Float X2, care au ajustare externă pentru compresie şi revenire separat pentru viteză mică şi viteză mare de funcţionare, împreună cu un nou sistem de valvă pe tijă externă – RVS.

s780_BT_20150325_untitled_shoot_159Ei au creat două mini-pagini de internet pentru cele două modele, DHX2 şi Float X2, precum şi un film de prezentare în care funcţionarea acestora este foarte bine prezentată cu diagrame şi animaţie însoţite de voce.

La compresie, uleiul este împins din corpul principal în valva exterioară prin cele două camere de reglare şi apoi introdus înapoi în amortizor în spatele pistonului. Pistonul este prevăzut cu un sistem de valve care permit trecerea uleiului prin el în camera inferioară doar în cazul forţelor foarte mari. Sistemul permite astfel un reglaj fin al amortizării prin valva externă la viteze mici de funcţionare, permiţând preluarea şocurilor mai mari prin deschiderea valvelor de pe piston. La revenire, uleiul este circulat înapoi în camera superioară prin valva externă. Cele două camere de reglare permit trecerea uleiului în direcţia dorită cu ajutorul unui sistem de valve, iar prin înşurubarea tijei din mijlocul acestora se reglează viteza de compresie şi de revenire la viteză mică de funcţionare. Pentru reglarea funcţionării la viteză mare, şuruburile speciale modifică volumul camerelor de reglare modificând astfel momentul de declanşare a valvei de mare presiune de pe piston.

Tehnologia a fost folosită de atleţii care au câstigat titluri de campioni în Cupa Mondială şi Campionatul Mondial de DH în 2014. Varietatea mare de dimensiuni disponibile fac să existe un amortizor DHX2 sau Float X2 pentru aproape fiecare bicicletă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 9 =