Acum citesti
Marele Marș al Bicicliștilor, în imagini video

Pentru aproximativ 3 ore, câteva artere principale din Capitală au aparținut ieri bicicliștilor. Marșul de protest a fost îndreptat în special către autorități, care au cheltuit nejustificat sume uriașe pentru trasarea pistelor de biciclete pe trotuar, acestea fiind ulterior declarate ilegale.

În acest moment, toată lumea speră că acest marș va avea ecoul scontat și că Primăria București va lua măsuri pentru crearea unor condiții civilizate de a pedala prin oraș. Ieri, 27 Octombrie 2012 a avut loc de fapt cea mai mare adunare de bicicliști din Capitală de până în prezent. O zi care ne oferă multe speranțe în ceea ce privește utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Cu o organziare excelentă, evenimentul va rămâne cu siguranță mult timp întipărit în mintea celor care l-au constituit dar și în a celor care au observat de pe margine și care au aplaudat inițiativa.

Mai sunt necesare dovezi care să ateste că împreună putem schimba ceva?

Coloană sonoră: The Glitch Mob – We can make the world stop. Vizionare plăcută! (schimbați calitatea la 1080p pentru o imagine și mai clară).

Vezi Comentarii (6)
  • Mor de ciuda ca nu am fost in Bucuresti si nu am putu fi prezent. Felicitari pentru mars si speram ca 2013 o sa aduca vesti si actiuni care sa ne ajute. O intrebare am – la un moment dat are loc un schimb de replici intre un participant si o ‘agitata’ cu un Ford … stie cineva ce o deranja pe ‘doamna’?

  • Razvan, din cate am inteles doamna agitata iesise la bataie. Iar cei 1400 de biciclisti au fost de treaba si nu i-au administrat corectia. Oricum a avut mare tupeu sa se dea jos din masina.

  • Schimburi de replici au fost destul de multe intre biciclisti si soferi ofensati ca nu puteau face dreapta prin coloana. La un moment dat pe la lizeanu era o cucoana care avea venele de pe gat umflate cat cremwustiu de la atata urlat ca nu putea face dreapta.
    Surprinzator tupeul unor soferi de a se baga peste noi pe banda….avand in vedere cat de multi eram. Ma bucur ca am participat, ca poate schimbam ceva pe sus, ca pe jos mai putin avand in vedere mentalitatea oilor de la volan care cred ca sunt ei mai ciumeci avand cu_ru in masina.
    Pe cat de tare ma bucur ca am fost (si-am fost multi ) pe atat de tare sunt ofticat pe toti cei care au zacut mahmuri sau indiferenti in plapuma la caldura dar se considera biciclisti si si-ar dori sa mearga fara sa le fie frica prin oras…….pt ca bag mana in foc ca in capitala sunt de 3-4 ori mai multi biciclisti.
    Cu mult putin faci mult.

  • se va mai organiza o astfel de iesire?? eu cred ca nu sensibilizam obrazul gros cu o iesire…indiferent de numarul participantilor.

  • Sunt sigur ca sunt mult mai multi biciclisti decat au fost prezenti sambata, asa-i. Cred ca este destul de dificil de organizat un mars atat de mare foarte des, dar este foarte clar ca numai o singura iesire n-o sa conteze foarte mult. Desi este greu, daca s-ar reusi cate o intalnire de tipul acesteia in fiecare luna, cred ca ar fi excelent. In ceea ce priveste tupeul soferilor, poate ar fi mai bine sa fim noi cei civilizati si sa nu le dam replica, dar pana la un anumit punct. Trebuie sa le fie clar ca facem si noi parte din trafic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 3 =