Acum citesti
Race report: Cupa Cheile Grădiștei – schi de tură

Outdoor România este o asociație formată din puțini oameni inimoși care de-a lungul anilor ne-a oferit multe evenimente superbe, făcute din suflet, non-profit. Trail running, MTB și schi de tură, toate au fost pe agenda lor și ne-au rămas concursuri legendare ca Hit the Top, cel mai longeviv proiect al lor, dar și celebra cursă amicală de MTB 60/3000+.

Iarna aceasta ei au venit cu un proiect nou: Cupa Cheile Grădiștei, un concurs de schi de tură care în final s-a concretizat sub forma unui vertical race, adică o cursă extrem de intensă ce se desfășoară doar în urcare, în cazul de față pe o lungime de 3 km cu o diferență de nivel de peste 400 m. Cum partenerul principal a fost Complexul Turistic Cheile Grădiștei, startul s-a dat de la Resort Moieciu, de pe pârtia de schi, finalul fiind în cel mai înalt punct din Resort Fundata, în mijlocul arenei de biatlon.

Premiile mari au făcut să fie prezenți cei mai buni sportivi, dar și un număr mare de amatori, la start aliniindu-se peste 50 de concurenți, un număr respectabil pentru această disciplină. Traseul a fost dur, abrupt încă de la primii pași, cu câteva porțiuni mai lejere pe a doua jumătate, dar unde trebuia compensat cu viteză.

Vertical race-ul e prea intens pentru mine, așa că nu am pretenții mari, nefiind un sportiv de explozie. Dar am savurat din plin experiența jumătății de oră și câteva minute care mi-au fost necesare până sus la sosire, unde primii au ajuns cu peste 10 minute mai repede!

Cursa a fost câștigată de Viorel Pălici, urmat de Rareș Manea și de Silviu Bălan!

În final, deși e greu de găsit niște imagini mai captivante într-un vertical race, care e o luptă dusă cu plămânii și inima, am încercat să leg câteva secvențe într-un mic montaj, inclusiv cu coborârea înapoi pe același traseu care a fost destul de simpatică! O galerie de poze făcute de noi găsiți aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 8 =