Acum citesti
Test accesorii Palomar – luminile Lucetta și soeria Nello

La prima vedere nu par a fi lumini, dar sunt. Și nici clopoțelul nu pare a fi colopțel, dar este, chiar dacă electronic. Îți prezentăm azi două accesorii amuzante pentru bicicletă, care fac mai mult decât doar motivul pentru care au fost concepute, mai exact arată bine și sunt deosebite.

Este ușor să desconsideri un produs doar analizându-l prin prisma prețului sau al avantajelor pe care ți le oferă sau nu. De multe ori contează mai mult cum arată, dar și plăcerea pe care ți-o oferă când îl privești și folosești. S-au făcut studii și a fost demonstrat că endorfinele sunt produse de creier atunci când mănânci sau folosești ceva ce-ți place. Așadar este destul de clar că atunci când ție personal îți place ceva, contează mai puțin prețul, eficiența sau părerea celor din jur.

Este și cazul accesoriilor de față, luminile de siguranță Lucetta și soneria Nello. În timp ce luminile sunt chair ok, „clopoțelul” s-a dovedit mai puțin eficient în trafic, dar totusi amuzat să-l folosești. Ambele produse Palomar sunt totuși deosebite primind o mulțime de premii din partea forurilor axate mai mult pe design inovator.

review recenzie test lumini palomar lucetta 01

Spre exemplu Nello a fost desemnat câștigător al premiului Design Plus din Frankfurt pentru funcționalitate și estietică. Pe de altă parte luminile Lucetta au avut succes și mai mare mulțumită premiului Eurobike din 2015 și al trofeului de aur la German Design Award 2015.

Clopoțelul Nello este foarte amuzant. O simplă sferă la prima vedere, Nello se instlaeză ușor și rapid pe ghidonul bicicletei mulțumită unei benzi elastice. Sfera se fixează apoi magnetic de acest suport, iar partea amuzantă este că la fiecare fixare vei obține un alt sunet atunci când claxonezi. În total exista trei sunete. Nello funcționează cu două baterii CR2032 incluse.

review recenzit test sonerie palomar nello 04

Nu există pericol de a fi furată întrucât atunci când pleci și lași bicicleta nesupravegheată tot ce trebuie să faci este să iei sfera cu tine. Fixarea magnetică este solidă. Totuși s-a întâmplat la un moment dat ca la traversarea în viteză a unei intersecții, când am trecut peste liniile de tramvai, datorită vbirațiilor Nello s-a desprins și a căzut pe jos. Impactul cu asfaltul nu a afactat-o, dar am avut noroc că nu a turtit-o nicio mașină. Între timp a mai fost scăpată pe jos accidental de câteva ori și deja are ceva urme „de bună purtare” însă funcționează în continuare fără probleme.

review recenzit test sonerie palomar nello 05

În urma incidentului din intersecție am încercat să repetăm desprinderea accidentală însă nu am mai reușit indiferent de gropile prin care treceam. Cât privește eficiența în trafic din păcate nu pot spune că s-a făcut prea bine auzită. Dacă în magazin sună destul de tare, în trafic nu prea face față. Claxonam în disperare fără rezultate prea bune. Este drept că și oamenii circulau cât se poate de „cu capul între urechi”, ba cu telefonul în acțiune, ba discutând înflăcărat cu partenerul de trotuar. Așa că șansele să fiu auzit erau minime.

review recenzit test sonerie palomar nello 03

În schimb în parc, acolo unde este mai liniște și unde și oamenii sunt mai linșitiți, apreciez că sunt șanse mult mai bune să aibă rezultate pozitive. Totuși potrivit specificațiilor Nello emite nu mai puțin de 90dB. Potrivit informațiilor de pe net 90 decibeli este considerat „foarte puternic”, comparabil cu o motocicletă sau mașină de tuns iarba.

Pe de altă parte soneria este foarte amuzantă și se potrivește bine pe o bicicletă mai „hip”. De asemenea și copiilor le-a plăcut „maxim”. Cât privește prețul, 79 lei, acesta nu este unul mic, dar nici clopoțelul nu este unul obisnuit. În afară de faptul că te face „vizibil” arată și cât se poate de special în comparație cu o sonerie banală.

Însă luminile Palomar Lucetta sunt chiar speciale. Este drept că sunt simple lumini de siguranță, nu vor lumina drumul însă te vor face vizibil în trafic, dar modul în care o fac este special și aproape că ține de magie.

review recenzie test lumini palomar lucetta 02

Și aceste lumini sunt magnetice în sensul că se lipesc de orice este metalic pe bicicletă. Dacă cumva ai o bicicletă din aluminiu sau carbon poți în continuare să folosesti aceste lumini mulțumită adaptoarelor speciale care se instalează ușor pe bicicletă mulțumită benzilor elastice.

review recenzie test lumini palomar lucetta 06

Partea interesantă, și poate magică, a luminilor este că se aprind automat doar când le lipești de bicicletă sau de adaptoarele lor speciale. Când le iei de pe bicicletă, Lucetta se stinge automat. Și modul de transport este special. Cele două lumini, față albă și spate roșie, se lipesc una de alta și le poți păstra oriunde dorești într-un buzunar de rucsac sau chiar într-un buzunar mic de la cămașă sau pantalon întrucât dimensiunile lor sunt foarte mici. Iar „magia” intervine din nou aici întrucât când luminile sunt lipite una de cealalta, nu se aprind.

review recenzie test lumini palomar lucetta 03

Magnetul este super puternic. Am încercat să dăm în gropi tare cu bicicleta, să traversăm linii de tramvai în viteză cu roțile umflate la maximum sau să băgăm viteză pe piatră cubică, orice am încercat luminile nu au căzut. Este drept că dacă le lipești de un ghidon este posibil să alunece și să lumineze în jos. Dacă nu le poți instala pe o țeavă verticală atunci poți folosi adaptorul special din cauciuc și lumina nu se va mai mișca.

review recenzie test lumini palomar lucetta 07

Este drept și că cele două lumini nu dispun de reglaj pe verticală a poziției, pentru a le face să lumineze orizontal chiar dacă, spre exemplu, le instalezi pe tija de șa înclinată. Însă Lucetta dispune de un con de lumină foarte larg ce te face vizibil în trafic chiar și dacă nu luminează fix în ochii șoferilor.

review recenzie test lumini palomar lucetta 11

Lucetta oferă trei moduri de funcționare: continuu, intermitent rapid și intermitent rar. Alegerea modului de iluminare se face în momentul în care le lipești de bicicletă. Fiecare luminiță funcționează cu două baterii CR2032, iar durata de viață este de aproximativ 40 ore. Lucetta există în 3 variante de culori: negru, roșu, alb.

Prețul acestor două luminițe foarte interesante este de 119 lei. Din nou un preț mai puțin prietenos întrucât de la 90 de lei în sus poți cumpăra deja lanterne adevărate pentru bicicletă. Totuși prețul este justificat de inovația inclusă în aceste lumini, designul lor, estetica de nota zece și de faptul că sunt speciale la fel ca și bicicleta pe care vor fi folosite.

Finalmente concluzia noastră este totuși pozitivă. E drept că prețul este „de nișă”, dar la fel vedem și utilizatorii acestor accesorii – luminile Lucetta și clopoțelul Nello, deosebiți și îngrijiți atât în gândire cât și la înfățișare. Nu în ultimul rând și bicicletele pe care vor fi folosite accesoriile Palomar trebuie să fie la rândul lor deosebite.

Preț la data publicării: Nello 79 lei; Lucetta 119 lei
Reprezentant:
Biciclete Pegas

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 15 =