Acum citesti
Cum aleg o cască pentru bicicletă?

Fie că ești în căutarea unei căști pentru mountainbike sau a uneia pentru bicicletele de oraș, există câteva reguli de care trebuie să ții cont în momentul în care o achiziționezi. Pentru bunul mers al lucrurilor, reprezentantul magazinului de unde o cumperi, trebuie să te îndrume și să-ți ofere informațiile necesare pentru achiziționarea corectă a unei căști. Dacă în unele cazuri acest lucru nu se întâmplă, este bine să mergi pregătit, pentru a știi cu exactitate ce anume trebuie să verifici.

Întâi de toate trebuie să știi că purtarea unei căști este obligatorie. Nu are sens să aducem în discuție numărul de persoane care se accidentează grav și iremediabil sau alte statistici sumbre, din cauza nepurtării căștii. Important este să înțelegi că aceasta nu trebuie să lipsească din echipamentul pentru bicicletă! Iar dacă ai reușit să faci acest pas important pentru siguranța ta, mai jos ai la dispoziție câteva informații care descriu mai exact la ce anume trebuie să te uiți atunci când cumperi o casca bicicleta.

Achiziționarea unei căști pentru bicicletă este strâns legată de preț în majoritatea cazurilor. Ține cont însă, că în urma testelor efectuate de anumite reviste de specialitate din Vest a reieșit faptul că unele căști ieftine/foarte ieftine, nu oferă un grad ridicat de siguranță. De aceea, de preferat ar fi să te orientezi către un producător renumit, cu toate că vei scoate din buzunar o sumă sensibil mai mare. Fiind vorba de propria-ți siguranță, partea financiară ar trebui ignorată. Însă cum nu trăim într-o lume perfectă, poți alege modele entry-level de la producători precum: Bell, Giro, BBB, Fox, Answer, Casco, Cratoni, Edge, GT, Oneal, Lazer, TSG, Limar, Pro-Tec, Ritchey, Roar, Star, Specialized, Uvex etc. De asemenea, trebuie să ai neapărat în vedere și achiziționarea unei căști pentru copilul tău!

Pași pentru alegerea unei căști

1.Potrivește-ți casca bicicleta pe cap. După ce o prinzi, aceasta nu trebuie să se miște nici sus-jos, nici dreapta-stânga. Coarda trebuie să fie de asemenea fixată în jurul capului, dar nu trebuie să exercite o presiunea prea mare asupra zonei gâtului. Fruntea trebuie să fie protejată!

2.În jurul urechii, coarda de prindere trebuie să formeze un triunghi iar unghiul format în partea inferioară, trebuie să fie imediat sub ureche.

3.Unele modele de căști beneficiază de un reglaj suplimentar, pe care-l regăsești în general în partea din spate a acesteia. Unele sunt prevăzute cu un reglaj de tip robinet, altele beneficiază de două segmente care se întrepătrund. Acest reglaj are rolul de a fixa casca bicicleta perfect.

Cască ieftină sau scumpă?

În general, dacă produsul pentru care te-ai decis provine de la un producător consacrat, poți alege și un model de casca bicicleta mai ieftin. Modelele mai scumpe sunt mai ușoare, oferă posibilități suplimentare de reglaj și sunt ventilate mai bine. Majoritatea modelelor cu prețuri decente, cântăresc sub 300 de grame.

Vezi Comentarii (24)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 6 =