Acum citesti
Evolveo Strongphone WiFi

În viața de zi cu zi, avem nevoie de obiecte care să se adapteze nevoilor noastre. Și în ciuda faptului că testele la aparate electronice sunt o raritate pe acest site, telefonul de față mi s-a părut o alternativă interesantă, raportând-o la nevoile mele atunci când pedalez. Așadar, nu am ezitat și am cerut Strongphone-ul cu Wifi de la Evolveo la test.

evolveo_strongphone_1

Recunosc, aspectul robust a cântărit mult în luarea deciziei. Îmi amintește cumva de Transformers, iar asta-l face special. Știam că există o piață pentru astfel de telefoane, dar sincer nu am avut niciodată timp și răbdare să caut alternativele. Așadar, m-am trezit cu acest telefon livrat la ușa biroului și l-am pus imediat la încărcat ca să vedem de ceea ce este în stare.

În fotografii pare mic acest telefon, dar nu te lăsa înșelat de aparențe. Este aproape la fel de lat și de înalt ca un Sony Xperia Z3 compact (telefonul pe care-l utilizez în mod curent), însă mult mai gros. Desigur, și mult mai solid. Plasticul de pe exterior nu mi se pare de cea mai bună calitate, dar probabil că nici nu erau necesare materiale de top, căci prețul este de până-n 400 de lei, iar de zgâriat oricum se va zgâria. Raportată la dimensiuni, greutatea este foarte mică, iar când pui prima dată mâna pe el te-ai aștepta să cântărească mult mai mult.

evolveo_strongphone_2

Ecranul este rezonabil de mare, în fond, nefiind vorba despre un smartphone, nu vei avea niciodată nevoie de unul și mai mare. Accesul la locașurile pentru cele două sim-uri se face prin spate, iar prinderea este asigurată cu 2 șuruburi pentru care primești o cheie specială (sau poți demonta capacul cu o monedă). Interiorul este foarte bine izolat de năpasta naturii și fie că-l scapi pe jos, într-un râu sau cazi pe el, nu vei avea nicio problemă. Oricum, nici nu este de mirare, căci acesta este și scopul pentru care acest telefon a fost construit. Tot pe exterior mai ai la dispoziție o lanternă decentă, două camere cu o rezoluție mediocră și butoane suficient de mari încât să le poți apăsa cu mănușa, ceea ce este de apreciat. Speaker-ul este de asemenea foarte puternic, putând fi bine auzit chiar și pe șantier, însă în natură nu va fi necesar să împarți cu toți ceilalți conversația pe care o ai cu interlocutorul.

La interior vei regăsi un meniu care-mi amintește de vechile telefoane GSM. Este un meniu simplu, clar, foarte ușor de parcurs, fără animații și alte bling-bling-uri care nu-s necesare pe un astfel de telefon. Funcția Wi-Fi este de apreciat, dar navigarea se face destul de dificil, eventual poți folosi internetul pentru e-mail-uri și cam atât. Funcțiile de radio și de MP3 player le-am apreciat de asemenea.

evolveo_strongphone_3

În ceea ce privește utilizarea telefonului, nu am avut parte de întreruperi atât timp cât am vorbit (în zonă cu semnal), se aude foarte clar atunci când vorbești dar și atunci când asculți. Durata de viață a bateriei este impresionantă: poți vorbi aproximativ 8 ore neîntrerupt, iar în stand by, a reușit să stea 10 zile.

Pe scurt, acest telefon îndeplinește toate funcțiile pe care le-ai căuta la un astfel de produs, la un preț rezonabil. Atât timp cât nu ești dependent de internet, nu vei avea nevoie de mai mult. Va trebui să te obișnuiești cu dimensiunile ceva mai mari, dar undeva trebuia făcut un compromis pentru a-l construi atât de robost.

Preț: 396 Lei
Producător: Evolveo

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + eighteen =