Acum citesti
Purificator de apă Camelbak All Clear: apă curată, oriunde

Dacă s-a întâmplat vreodată ca într-o tură lungă să rămâi fără lichide, dar să vezi câteva mici ochiuri de apă/jgheaburi din care ai fi vrut să bei, probabil că ai fi avut nevoie de un purificator de apă precum cel de față. Camelbak s-a gândit la toți cei care au nevoie de apă potabilă pentru a o putea consuma în siguranță și a lansat noul All Clear.

camelbak-all-clear-2016-1În esență, este un bidon cu un capac de dimensiuni mai mari, care poate transforma apa naturală, clară, în apă potabilă. Eu l-am testat pe munte, într-o adăpătoare pentru animale: apa clară, însă care nu oferă garanția 100% că ar fi potabilă. Procesul este foarte simplu: scoți capacul, umpli recipientul cu apă, pui capacul la loc, apeși un buton, singurul de altfel, apoi aștepți 60 de secunde și bei apa. Dacă ai nevoie ca bidonul să fie ceva mai compact, poți folosi un capac standard din plastic, iar apoi poți monta bidonul în suportul de pe cadrul bicicletei. Evident, acesta poate fi folosit și pentru ture montane sau orice altă activitate îți trece prin cap, care implică consumul de apă de o calitate îndoielnică.

camelbak-all-clear-2016-2
Pregătim apa pentru purificare.
camelbak-all-clear-2016-3
Pe display, ai un indicator pentru acumulator și timpul rămas până la purificare.

Cei de la Camelbak garantează că razele UV omoară orice bacterie cunoscută din apă, prin urmare poate fi folosit oriunde. Desigur, nu poți folosi apă cu pământ deoarece vei înghiți și reziduriile, însă, ca accesoriu, se poate livra și o sită prin care să fii sigur că apa pe care o purifici va fi cât se poate de curată. De reținut este de asemenea că acest dispozitiv nu va transforma apa murdară în apă curată, doar te asigură că o consumi fără nicun fel de bacterii. Din acest punct de vedere, este mult mai util decât dacă ai fierbe apa sau dacă ai utiliza tratamente cu tinctură de iod (acesta lasă și un gust neplăcut după purificare).

camelbak-all-clear-2016-4
Dacă ai dubii în ceea ce privește funcționalitatea, urmărește lumina albastră. Dacă este aprinsă, înseamnă că funcționează.
camelbak-all-clear-2016-5
Arată un pic S.F., trebuie să recunosc.

Capul care conține lampa circulară UV se încarcă foarte simplu prin USB și suportă 80 de cicluri de purificare. În total, aceasta poate suporta până la 10.000 de cicluri de purificare până-și pierde eficiență, altfel spus, suficient cât să-ți ajungă toată viața. Acesta este de asemenea rezistent la șocuri și chiar la apă rece, de până la 3 grade. E clar că mai rece de atât nu ai cum s-o bei și chiar la 3 grade, este extrem de rece.

camelbak-all-clear-2016-6
Capacul are o husă specială.
camelbak-all-clear-2016-7
Capacul din plastic care se anexează ulterior.

În ceea ce privește eficiența purificării apei, cei de la Camelbak au disponibil pe site rezultatele testelor EPA, cele pe care trebuie să le treci, dacă dorești să lansezi un purificator de apă pe piață. Aceasta a fost eficient în cazul a 99.9999% din bacterii sau viruși, printre care poliovirus și rotavirus, două dintre cele mai întâlnite.

Bidonul are o capacitate de 0.75 litri, cântărește 0.5 kg și este construit din copoliester Eastman Tritan. Lăsând denumirile pompoase deoparte, vă pot spune că după ce am consumat apa purificată, nu m-am simțit mai viu, dar nici mai mort. Asta înseamnă că pur și simplu și-a făcut treaba.

Preț: 99 euro
Importator: RomEurotrade

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − four =