Acum citesti
Kilimanjaro Big Ben echipat cu Shimano XTR?!

Kilimanjaro – sau cum să iei un cadru Cross căruia să-i schimbi denumirea – este o bicicletă pe care am întâlnit-o la magazinele Hervis. Inițial nu i-am dat atenție, însă de curând forma cadrului lui Big Ben mi-a adus imediat aminte de Big Foot-ul pe care l-am avut pentru test anul trecut. Forma este ce-i drept inconfundabilă, dar stupoarea a fost cu atât mai mare cu cât pe această bicicletă am întâlnit o echipare Shimano XTR. De ce ai face asta?

Întreb, pentru că nu-mi este foarte clar de ce orice producător din această lume ar dori să echipeze un cadru din aluminiu, mid-level, cu componente de top din gama Shimano. Economia de greutate nici nu este atât de mare, căci spre deosebire de un cadru din carbon, cel al lui Big Ben cântărește cu cel puțin 1 kg mai mult. Roțile, deși au butuci XTR, nu se numără printre cele mai ușoare din lume și nici nu pot fi încadrate complet în clasa high-end. Ceea ce rezultă într-o bicicletă mid-level-high-end, o mișcare pe care mi-e momentan greu s-o înțeleg.

Lăsând nelămuririle deoparte, bicicleta se află la vânzare cu un preț de aproximativ 11.000 de lei (redusă de la 13.000 Lei), sumă în care poți achiziționa cu mare ușurință un full-suspension 29er din carbon, versiune 2014, echipat cu Shimano XT.

Și atunci, care-i scopul lui Big Ben pe această lume?

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + two =