Acum citesti
Elisei Miron se îndreaptă spre o nouă aventură alpină: Zillertal Bike Challenge

Rider-ul clujean Elisei Miron își va îmbogăți „colecția” de curse importante la care a participat peste 10 zile, când va fi luat startul în Zillertal Bike Challenge. El ne va ține la curent cu evoluția sa de acolo trimițându-ne relatări zilnice de la întrecere, însă până atunci, ne pune în temă cu ce se va petrece în Austria.

zillert

Am tot menționat despre Zillertal Bike Challenge anul acesta și am promis că voi reveni cu detalii. Așa cum spuneam la început de an, mi-am propus ca odată pe an să particip la un maraton fain în Alpi. Nu mi s-a îndeplinit în fiecare an dorința dar anul acesta e pe cale să se îndeplinească. Și dacă tot bat ceva drum până în Austria, de ce să mă mulțumesc cu un maraton de o zi?

Valea Zillertal este cea care dă numele maratonului, de-alungul căreia vor fi amplasate zonele de start-sosire în fiecare etapă, cu excepția liniei de sosire în ultima etapă care va fi la 2660 m, la baza ghețarului hintertux. Zillertal este o zonă renumită pentru schi, formată din 25 de localități (sate / stațiuni), înconjurată de numeroase vârfuri de peste 3000 m altitudine și face parte din regiunea Tyrol.

Revenind la maraton, acesta se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2014, pe trei etape în trei zile consecutive, este membru al federației austriece fiind un maraton deschis oricărui pasionat de MTB, inclusiv riderilor cu licență UCI. In plus, probabil că este unul din puținele maratoane pe etape care oferă trei variante de dificultate:

  • Lord / Lady of the Mountain – total 115 km, 3.390 m total ascensiune, 4.635 m total coborâre și 4 telecabine incluse.
  • Prince / Princess of the Mountain – total 157 km, 5.155 m total ascensiune, 7.435 m total coborâre, 35% pantă maximă și 5 telecabine incluse.
  • King / Queen of the Mountain – total 200 km, 9100 m total ascensiune, 7.050 m total coborâre, 35% pantă maximă cu 0 telecabine.

Pe lângă categoriile de dificultate a traseului, concurenții vor fi împărțiți și în grupe de vârstă iar categoriile UCI vor fi incluse separat, Elitele având categoria rezervată în proba King iar categoriile U23 în proba Prince. Așadar dacă v-am stârnit interesul, să știți că încă nu e târziu fiindcă înscrierile online sunt încă deschise.  În ceea ce mă privește, eu voi concura desigur la categoria Elite – King, ocazie cu care vă invit să mă urmăriți  pe pagina dedicată acestei experiențe – eliseimiron.com/zillertal – unde veți putea găsi ultimele relatări pe blog, postări în social media, traseele publicate pe strava, etc.

Cât despre partea de logistică, trebuie să le mulțumesc de pe-acum celor care mă sprijină în mod constant la competițiile la care particip cât și celor care mă vor sprijini în special cu această ocazie: clubul pentru care concurez – Interteam, bicicleta pe care pedalez – Stevens Bikes prin Asa Sport, nutriția oferită de Maratonic, echipamentul asigurat de Northwave, PortbagajeAuto și camerele GoPro prin ActionCam.ro. Pentru deplasarea la Zillertal `vinovați` vor fi colegii de la Imprezzio Global, pentru cazare le mulțumesc celor de la Zillertal Tourismus GmbH iar pentru împărtășirea experienței mele către publicul larg le voi mulțumi prietenilor de la revista online Freerider.ro.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 4 =