Acum citesti
Maratonul Vinului va avea o categorie specială pentru începători

Ajuns la a patra ediţie, Maratonul Vinului este un concurs de mountain bike al cărui scop principal este cel caritabil. Programat pentru data de 8 iunie 2014 în localitatea Urlaţi din judeţul Prahova, traseul acestuia va străbate dealurile, podgoriile şi cramele din zonă.

maratonul_vinului_2013_141

Cursa este de tip XCO şi constă în mai multe tururi de aproximativ 18 km, în funcție de categoria aleasă de participanți, fiecare tur având o diferenţă de nivel de 400 de metri. Pe lângă cele două trasee competitive de 36km (2 tururi) şi 54km (3 tururi), în premieră, anul acesta cei care nu se simt pregătiți pentru abordarea unor asemenea lungimi pot opta şi pentru o a treia variantă: un singur tur de 18km, fără cronometrare şi fără podium. Această categorie a fost special creată pentru a fi ușor de abordat de către cei cu mai puţină experiență și pentru cei care intenționează ca Maratonul Vinului să fie prima lor experiență off-road.

Și cum ciclismul este un sport pentru toată familia, â există şi un tur separat mai uşor, de 10 km, fără taxă de participare, accesibil tuturor: copii, părinţi sau bunici. Încă din primul an, Maratonul Vinului a dorit să îmbine promovarea ciclismului ca stil de viaţă sănătos şi ecologic cu acţiunea caritabilă, donând o parte din profitul obţinut de pe urma evenimentului unor organizaţii caritabile locale. Înscrierile se fac online începând din 5 mai. Ca şi anul trecut, sunt asteptaţi peste 600 de participanţi.

Mai multe detalii legate de traseu, înscrieri şi componenta caritabilă se găsesc pe www.maratonulvinului.ro şi pe Facebook.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 11 =