Acum citesti
Maratonul Zimbrilor Țarcu, prin locurile locuite de zimbrii

O nouă ediție a Maratonului Zimbrilor Țarcu se apropie, fiind programată pentru 22 iunie. Competiția face parte acum din West Bike Tour și reprezintă etapa a 3-a a circuitului de mountain bike din vestul țării, dintr-un total de 10 care sunt pregătite până la sfârșitul anului.

tarcu

Așadar, comuna Armeniș va constitui punctul de plecare și sosire al acestei noi aventuri la care sunt așteptați peste 300 de participanți. Per total, există 11 categorii de concurs pentru ambele două variante de traseu rezervate adulților (75 Km Maraton și 35 km Race), dar şi un traseu pentru copii.

Traseul cel mai lung, Maraton, nu doar că măsoară 75km, dar include și o diferență de nivel de 2.400 de metri, pe când Race scoate în calea participanților doar 1.000 de metri diferență de nivel. De asemenea, este important de subliniat că pe traseul mai lung vor exista 6 puncte de alimentare, pe când celălalt va beneficia de 3, acestea fiind și comune ambelor rute.

Latura turistică și îndreptată spre iubitorii de natură a concursului din acest crește în importanță prin prisma faptului că zimbrii au fost reintroduși în zonă, lucru ce a avut ecouri și în presa internațională. Mai multe detalii, precum și înscrieri pot fi făcute pe site-ul oficial al cursei.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + four =